Personeel lokken met een gezonde lunch op kantoor? Goed idee!?

Personeel lokken met een gezonde lunch

Je ziet het steeds vaker in personeelsadvertenties: ‘gezonde lunch met collega’s op kantoor’. Het wordt gebracht als secundaire arbeidsvoorwaarde, waarmee je hoopt meer mensen over de streep te trekken. Maar is dat wel altijd zo? Er is natuurlijk een groep die denkt: ‘wat heerlijk! Dan hoef ik daar niet meer over na te denken’. Maar er kunnen ook nadelen aan kleven aan personeel lokken met een gezonde lunch. Ik zet graag de voor- en nadelen voor je op een rij. En als je ervoor gaat? Hoe richt je dan die lunchplek goed in?

De voordelen van personeel lokken met een gezonde lunch

Laat ik positief beginnen. Er zijn genoeg toekomstige medewerkers, die het heel aanlokkelijk vinden als jij elke werkdag voor een gezonde lunch zorgt. Het is fijn om daar zelf dan niet over na te hoeven denken. En het klinkt ook heel gezellig om als team samen te eten. Je kan het echt gebruiken om je personeel elke dag lekker te verwennen met goed en gezond eten. Want liefde gaat tenslotte door de maag!

Goed voor teambuilding en tegen verzuim

Het is ook goed voor de teambuilding, omdat je elkaar dan beter leert kennen. En je bevordert de gezondheid van je medewerkers. Dat is weer goed tegen verzuim. Het kan ook zijn dat je het in je vacaturetekst plaatst, omdat het al een belangrijk onderdeel is van je bedrijfscultuur. Dan is het fijn als je mensen aantrekt, die dat ook prettig vinden.

Hoe richt je de lunchplek goed in?

Passen jouw medewerkers allemaal aan één grote tafel? Dan is een eettafel kopen heel eenvoudig. Kies een stevige tafel met fijne stoelen, zodat iedereen lekker kan relaxen tijdens de lunch. Heb je meer tafels nodig? Kies dan voor een sfeervolle plek met bistro tafeltjes. Een paar mooie hanglampen eettafel, die de sfeer verhogen en goed licht geven tijdens de maaltijd, zijn ook belangrijk.


LEES OOK: Goed voor je personeel zorgen? Dat begint bij HR!
EN Personeelsfeest organiseren? Leuke thema’s en tips


Een keukentje met servies

Kies een leuk servies met borden, bekers en kommen. En natuurlijk bestek en glazen. Een kleine keuken is wel handig voor de afwas en het eventueel klaarmaken van broodjes en soepen. Ook al kan je ook alles kant en klaar laten bezorgen. Maak er een gezellige plek van, zodat iedereen echt even pauze van hun werk voelt. En praat niet alleen maar over het werk. Leer elkaar kennen en maak plezier.

De nadelen van personeel lokken met een gezonde lunch

Er zitten ook nadelen aan het personeel lokken met een gezonde lunch in je vacaturetekst. Er zijn namelijk nog genoeg mensen die helemaal niet van ‘gezond’ lunchen houden. Zij krijgen het beeld van quinoa salades en met groente belegde zuurdesembroodjes. Maar dat wil niet zeggen dat zij niet precies de skills in huis hebben, die jij zoekt voor jouw bedrijf. Ook kan het zijn dat die ideale kandidaat juist even op zichzelf wil zijn in de lunchpauze. Een rondje lopen in de natuur en onder een dikke eik zijn lievelingsboterham oppeuzelen bijvoorbeeld. Dat geeft echt even pauze.

Conclusie

Over het algemeen kan het gebrek aan keuzevrijheid om in je pauze iets voor jezelf te doen, juist ook kandidaten afschrikken. Zeker als je personeel de hele dag op kantoor achter een scherm moet zitten. Aan de andere kant is samen lunchen voor heel veel mensen juist gezellig en prettig. Zo leer je elkaar beter kennen en kan je samen plezier maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.