Klanten vinden door cold calling

klanten vinden door cold callingdoor: Vivienne Westerhoud, www.haareigenzaak.nl.
Als ondernemer wil je steeds nieuwe klanten vinden. Dat kan op verschillende manieren. Waarom bel je ze niet gewoon op? Vind jij het ook spannend om nieuwe klanten te werven door cold-calling? Hier is wat je daar aan kunt doen: zoek een klant die je graag binnen wilt halen. Bedenk goed wat jij deze klant te bieden hebt. Welk probleem kun jij oplossen? Pak vervolgens de telefoon en bel hem of haar op. Soms gaat zo’n gesprek goed en heb jij je nieuwe klant. En soms lukt het je niet. Bedenk dan dat er duizenden potentiële klanten voor je zijn. Het geeft dus niet als er één of twee ‘nee’ zeggen. Bedank hen voor hun tijd.

Klanten vinden en binden

Blijf altijd vriendelijk en wees niet teleurgesteld. En bedenk hoe je het gesprek de volgende keer anders zou doen. Zo leer je van elke afwijzing. Bedenk ook dat ieder gesprek een momentopname is. Als je op dit moment niets voor een klant kunt doen, is dat misschien over een half jaar wel anders. Spreek daarom af om later nog eens te bellen. Zo bouw je aan je netwerk en relaties. Als je elkaar op die manier regelmatig spreekt, kun jij ook echt gaan meedenken met je relaties. Zij zullen jou daardoor gaan waarderen en gunnen je dan eerder de opdracht als deze daadwerkelijk aan de orde komt.

Gratis e-book ‘Succes is Persoonlijk’ & extra tips per e-mail!

e-book succes is persoonlijkEen tijdje geleden alweer, kwam mijn eerste e-book uit! De titel is ‘Succes is Persoonlijk’. Ik beschrijf daarin mijn eigen motivatie om te ondernemen. Waarom ik twaalf jaar geleden startte, hoe ik mij ontwikkelde en wat ik zoal leerde of al wist over netwerken, plannen en verkopen. Het is een persoonlijk document boordevol tips en adviezen waar je vooral uit kunt halen wat voor jou persoonlijk handig en van toepassing is. Als je jouw gegevens achterlaat voor mijn e-book, dan ontvang je ook nog regelmatig losse tips van mij. Over klanten vinden, netwerken, PR, succesvol verkopen en nog veel meer. Je kunt je voor die e-mails natuurlijk op elk moment ook weer afmelden.

Download nu het gratis e-book, hier rechts op deze website!

Vivienne WesterhoudHartelijke groeten en succes met je zaak!
Vivienne Westerhoud

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.