Een event organiseren voor je personeel

Een event organiseren voor collega’s

event organiserenWil je jouw medewerkers eens in het zonnetje te zetten en bedanken voor hun inzet op de zaak? Of is het weer tijd is voor het jaarlijkse, onvergetelijke, bedrijfsuitje? Een event organiseren gaat niet vanzelf! Er zijn zaken waar je rekening mee moet houden. Om nog maar te zwijgen over wát je wilt gaan organiseren. Je wilt het immers iedereen naar de zin maken en alles goed aanpakken. Om je wat op weg te helpen, hebben wij wat ideeën en tips voor je opgeschreven.

Probeer met iedereen rekening te houden

Een zakelijk event organiseren klinkt wellicht redelijk rechttoe rechtaan, maar eenvoudig is anders! De ene groep vindt het leuk om de hele avond te dansen, een andere groep ziet het juist meer zitten om intensieve teamactiviteiten te doen. Dan heb je ook nog altijd de mensen die liever lekker in de kroeg een drankje gaan doen. Probeer hier dus een combinatie van te maken.

Wanneer je jouw event gaat plannen, zorg er dan voor dat er ook dingen te doen zijn voor mensen die bijvoorbeeld niet echt van dansen houden. Wat dacht je bijvoorbeeld van casinotafels of een gedeelte waar mensen bordspellen kunnen doen? Het klinkt simpel, maar is altijd een winner! Een “open bar” doet het natuurlijk ook altijd goed. Wat entertainment tijdens het eten of een gezellig optreden, mogelijkheden genoeg! Uiteindelijk kun je een feest organiseren waar iedereen het naar zijn of haar zin kan hebben. En waar hopelijk nog lang over wordt nagepraat!

Niet onbelangrijk: de locatie!

Goed dat je met iedereen rekening wilt houden en wellicht al enkele ideeën in je hoofd hebt, maar één van de belangrijkste dingen waar je goed over na moet denken is uiteraard de locatie. Alle ideeën die je na urenlange brainstormsessies hebt gehad, moeten namelijk wel uitgevoerd kunnen worden. Dan is het goed om te weten waar je jouw event gaat organiseren, zodat je weet of je dingen moet schrappen, anders moet indelen en ga zo maar door. Uiteraard is het ook belangrijk op tijd de juiste locatie te zoeken. Je wilt uiteraard niet dat je droomlocatie al geboekt is wanneer jij je feestje eigenlijk zou willen organiseren.

Wees op tijd met de uitnodigingen

Last but not least: wees op tijd met je aankondiging dat er een feestje aan zit te komen. Je wilt niet dat iedereen op de betreffende dag of avond al andere plannen heeft. Tijdig communiceren dat er een personeelsfeest wordt georganiseerd is daarom enorm belangrijk. Met name bij de wat kleinere bedrijven. Stimuleer mensen ook om te komen en creëer een soort van buzz op de zaak, waar mensen nieuwsgierig met elkaar overleggen wat er dit jaar weer wordt georganiseerd. Om de aandacht bij het evenement te houden, is het ook altijd leuk om tussentijds hints te geven. Zo blijft je feestje top of mind!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.