Altijd mobiel en online? Offline brengt unieke inspiratie!

Altijd mobiel

Altijd mobielAls ondernemer ben je altijd mobiel online. Je hebt de mogelijkheid via je iPhone, Samsung of andere mobiele phone vierentwintig uur per dag zaken in de gaten te houden. En soms is dat ook nodig. Zeker als je internationaal zaken doet en te maken hebt met tijdsverschillen. Het is niet moeilijk altijd mobiel bereikbaar te zijn. De uitdaging ligt er juist in jezelf de ruimte te geven om soms gewoon offline te werken. Los van inkomende berichten en afleidende informatie.

Dagplanning en offline werken

Tijdens je werk wil je op kantoor en ook altijd mobiel bereikbaar zijn. Als je afspraken hebt en deals moet maken is dat ook van groot belang. De communicatie met onze klanten is belangrijk en moeten we ook elke dag inplannen. Maar om andere klussen gedaan te krijgen, kunnen we beter een deel van de dag offline werken. Al is het maar een paar uur per dag. Belangrijke klussen, zoals financiële planning of een goede verkoop- of marketingstrategie uitdenken. Ze worden succesvoller naar mate je er ongestoord en ontspannen aan werkt.

Authentieke ideeën opdoen

Altijd mobiel en bereikbaar zijn, dat hoeft echt niet. Het ligt er natuurlijk aan welk werk je doet. Maar als je iets creëren wilt, is het goed om juist offline te gaan. Geen invloed of afleiding van buitenaf, behalve misschien inspirerende muziek of boeken. Wil je schrijven, ontwerpen of nadenken over de toekomst? Nadenken wat jij wilt bereiken met jouw bedrijf? Zoek dan de stilte op. Ook al denk je nog zo geïnspireerd te raken door social media, nieuws en berichten, het is een illusie. Wat gebeurt er met je als het even stil is? Als je in alle rust om je heen kijkt. Bijvoorbeeld in de natuur. In alle stilte je ‘mission statement’ (opnieuw) gaat schrijven? Stilte en de natuur brengen je de beste inspiratie voor authentieke ideeën en oplossingen. Los van alle ruis in de wereld om je heen. Er zit een hoop kracht in stilte!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.