5 tips voor het opzetten van een horeca zaak

horeca zaak opzetten

Horeca zaak opzetten

Veel mensen die werkzaam zijn in de horeca dromen van een eigen zaak. Het is verstandig je te realiseren dat je als horecaman of -vrouw feitelijk een nieuw beroep gaat uitoefenen: je wordt namelijk ondernemer. Het opzetten of overnemen van een horecazaak is niet geheel zonder risico. Met welke valkuilen dien je rekening te houden?

1. Je visie omzetten in een ondernemersplan

Zonder enige twijfel weet je precies hoe jouw horecazaak eruit gaat zien. De volgende stap is dat je die visie gaat omzetten in een concreet ondernemersplan. Met welke kosten dien je rekening te houden en hoeveel moet je omzetten om een fatsoenlijke winstmarge te kunnen maken? Welke kansen en bedreigingen zijn er? Bij een horeca zaak opzetten komt nog best veel kijken.

2. Financiering

De kans is klein dat je het opzetten van jouw horecazaak uit eigen middelen kunt financieren. Je hebt dus vreemd vermogen nodig. Daarbij kun je gebruik maken van de traditionele kanalen zoals de bank, een vermogend familielid of een brouwerij. Nieuw is natuurlijk crowdfunding. Welke vorm van financiering je ook kiest, zorg ervoor dat je geen ‘wurgcontracten’ aangaat.

3. De vergunningen

Iedere ondernemer heeft te maken met overheidsbepalingen en vergunningen. Neem dit onderdeel van je ondernemerschap vooral zeer serieus. Het komt nog te vaak voor dat horecazaken direct na opening worden gesloten omdat de benodigde vergunningen niet zijn afgegeven. Ben je niet thuis in de materie? Laat je dan adviseren!

4. De inrichting van de zaak

Eindelijk, je kunt de inrichting van jouw horecazaak gaan aanschaffen. Het is de kunst om de beste inventaris te kopen binnen het beschikbare budget. Bij XXLHoreca ben je aan het juiste adres voor kwalitatief uitstekende keukenapparatuur tegen een concurrerende prijs. Bezuinig vooral niet op onmisbare zaken zoals koeling en keukenapparatuur.

5. Zorg voor ‘spek op de botten’

Iedere ondernemer krijgt vroeg of laat te maken met financiële tegenslagen. Het is belangrijk dat je voldoende financiële middelen tot je beschikking hebt om die tegenslagen het hoofd te bieden. Toegegeven, het is heel aanlokkelijk om je eerste verdiensten direct om te zetten in een mooie auto. Beter is het om jezelf een salaris uit te keren en het de eerste jaren daarbij te laten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.