Marieke Dekkers richt zich als coach op bewustwording

Marieke Dekkers Coaching & Training richt zich met name op bewustwording. Bijvoorbeeld: De manier waarop het tot nu toe ging werkt niet (meer) en privé of zakelijk loop je vast. Hoe kun je het dan anders doen en nieuwe paden verkennen? Als coach en trainer draag ik zorg voor de ruimte en sfeer waarin nieuwe inzichten kunnen ontstaan en mogelijkheden voelbaar worden. De basis hiervoor is vertrouwen, rust en aandacht.

Waarom ben je voor jezelf begonnen?

Zo’n 7 jaar geleden besefte ik, dat het werk dat ik deed niet (meer) bij me paste. Ik had verschillende banen bij diverse organisaties gehad en elke keer raakte ik na ongeveer een jaar gefrustreerd, omdat ik veel werkzaamheden op de automatische piloot kon doen. Ik was al enige tijd actief bezig met bewustwording en wist daardoor dat ik het liefst mensen wilde begeleiden in hun persoonlijke ontwikkeling. Ik besloot daarom een praktische, ervaringsgerichte opleiding te gaan volgen. Tijdens mijn studie Psychologie werd me duidelijk dat ik graag zelfstandig wilde werken. Ik geniet van de vrijheid, flexibiliteit en ruimte om dingen op mijn manier te doen en mijn eigen koers te varen.

Hoe heb je je voorbereid op je eigen zaak?

Ik houd wel van het principe ‘live and learn’, dus het was een spontane start en van daaruit heb ik mijn praktijk verder vorm gegeven. In eerste instantie hield ik er een part-time baan naast. Ik ben wel direct begonnen tijd en energie te steken in het opbouwen van een stevig netwerk, met name omdat ik het zelf leuk vind met anderen in gesprek te zijn over mijn vak, dingen te leren, maar ook vanwege doorverwijzingen.

Waarom doe je precies wat je doet?

Ik vind het prachtig werk om iemand te mogen begeleiden in zijn/haar proces, daar krijg ik energie van. Als ik zie dat iemand zich bijvoorbeeld open durft te stellen, geïnspireerd raakt en/of nieuwe kanten van zichzelf ontdekt, dan ontroert me dat. Daarnaast vind ik het leuk om mensen te prikkelen bewuster in het leven te staan en met hart en ziel te leven.

Wat maakt jouw product een uniek product?

Mijn coaching en trainingen zijn altijd persoonlijk. Ik stem me af op wie ik voor me heb. Van jongs af aan heb ik een sterk invoelend vermogen. Ik kan meevoelen met de ander en zien wat iemand voor mogelijkheden heeft. Uit ervaring weet ik hoe fijn het is bij het bewandelen van nieuwe paden iemand naast je te voelen waar je op terug kunt vallen, dat geeft vertrouwen. In mijn praktijk werk ik ook regelmatig met meditaties en visualisaties om mensen direct hun innerlijke wijsheid te laten ervaren. Vaak krijg ik van clienten terug dat ze vanaf de eerste sessie meer rust ervaren in hun dagelijks leven.

Wat is jouw inspiratie?

Ik haal mijn inspiratie uit de natuur. Als ik mijn dagelijkse wandeling maak met de hond dan kan ik me verwonderen over wat ik allemaal zie. Ik kom vaak energiek en geïnspireerd thuis. Daarnaast helpt meditatie me om mijn hoofd leeg te maken en ruimte te maken voor nieuwe ideeën.

Wat is je valkuil?

Dat ik graag de wereld een beetje mooier wil maken. Ik neem soms in mijn enthousiasme iets meer op mijn nek dan goed voor me is.

Heb je een gouden tip voor andere onderneemsters?

Hulp vragen is een teken van kracht en een mogelijkheid tot groei!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.