Renata Hamsikova: specialist hoogbegaafde kinderen

Renata Hamsikova

Specialist hoogbegaafde kinderen

Renata heeft na haar studie een vertaalbureau opgericht, waar ze werkte als tolk en vertaler met een klein team. Na 18 jaar vond ze het tijd voor een verandering en ging ze weer studeren. Haar inspiratie tot deze koerswijziging was het besef dat er in het Nederlandse onderwijs weinig kennis is over hoogbegaafdheid en dat hoogbegaafde kinderen uitgesloten worden van begeleiding en het onderwijs waar ze wettelijk recht op hebben.

Ondernemer met een missie

In 2009 heeft Renata IEKU Advies opgericht. Inmiddels is ze specialist in uitzonderlijke begaafdheid. Voor kinderen die of 145+ IQ scoren op een IQ-test of waarvan een ervaren specialist zegt dat ze uitzonderlijk begaafd zijn. Maar ze is ook een mensenrechten activist :). Hoogbegaafde en uitzonderlijk begaafde kinderen worden namelijk nog steeds – al dan niet bedoeld- gediscrimineerd en uitgesloten van passende begeleiding.

De bewustwording creëren dat ieder kind het recht heeft om te zijn wie het is. Een individu dat de inclusieve wereld zelfredzaam en zelfsturend aankan. Dat is mijn missie.

Renata Hamsikova

Authentiek en autonoom leven

Renata is vooral bekend door haar vernieuwende aanpak die zich richt op de kern. Het hoogbegaafde kind en zijn ouders begeleiden in de zoektocht naar zichzelf om een hoogbegaafde rebel te kunnen zijn. Een intens, authentiek, autonoom en vrij mens.

  • Laat van je horen! Stuur een e-mail naar renata@ieku.nl. Gebruik geen Facebook, Whatsapp of andere sociale media om contact op te nemen, want dan kan je bericht over het hoofd gezien worden.

Zoek je inspiratie om ook een ‘hoogbegaafde rebel’ te worden of zoek je hulp? Neem dan contact op met Renata!

Adres en telefoon:
IEKU Advies
De Factorij 1B
1689 AK Zwaag
Tel. 06 22 61 18 86
www.ieku.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.