Kantoorinrichting en de invloed op jouw effectiviteit

kantoorinrichtingWerk je vanuit huis voor je eigen onderneming en ga je een thuiskantoor inrichten? Net als wanneer je op kantoor voor een baas zou werken, is de kantoorinrichting belangrijk, zodat je je prettig voelt op je werkplek. Niet alleen moet er een fijne sfeer hangen, je kunt ook zorgen dat de omgeving je stimuleert. Voor dit laatste hebben we een aantal tips op een rij gezet.

  1. Gebruik de juiste kleuren bij de kantoorinrichting

De overheersende kleur in de kamer waarin je werkt, is van invloed op de uitstraling. Iedere kleur heeft weer andere eigenschappen, dit heet kleurenpsychologie. Kies de kleur dus vanuit de sfeer die je wil creëren, in plaats van het kijken naar welke kleur je gewoon mooi vindt. Lees dus direct welk effect de verschillende kleuren hebben in jouw kantoorinrichting:

Blauw
Productiviteit en concentratie

Oranje
Creativiteit en positiviteit

Rood
Prikkelend en energiek

Roze
Harmonieus en vriendschappelijk

Groen
Rustgevend en stressverlagend

Paars
Stimulerend

Wit
Kalm en wijsheid

  1. Zorg voor een comfortabele bureaustoel en stel deze af op je eigen lichaam en houding

Een goede zithouding en de juiste meubelen zijn essentieel voor een gezonde werkplek. Houd daar rekening mee bij de kantoorinrichting. Hierbij is een aantal dingen heel belangrijk. In de eerste plaats is dat het afstellen van de hoogte en leuning van je bureaustoel. Zorg dat je in een ontspannen houding je voeten plat op de grond kunt laten rusten. Tip 2 is je computerscherm(en) op de juiste hoogte te zetten. Zorg dat je ooghoogte tot driekwart van het scherm komt, van onderen gezien. Zo hoeft je nek zich niet teveel in te spannen en voorkom je hoofdpijn. Tip 3 is dat je armen in een ontspannen houding moeten kunnen rusten op het bureau. Het laatste wat je wilt, is het ontwikkelen van een muisarm of RSI.

  1. Zorg voor voldoende opbergruimte

Een opgeruimde kamer zorgt voor een opgeruimd hoofd, luidt het gezegde. Zorg dus voor voldoende kast- en opbergruimte bij de kantoorinrichting en houdt zo de kamer opgeruimd. Voor kleine bureauaccessoires is het handig een bakje te kopen waar je deze spulletjes in kwijt kunt.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.