Kantoorinrichting en de invloed op jouw effectiviteit

kantoorinrichting

Werk je vanuit huis voor je eigen onderneming en ga je een thuiskantoor inrichten? Net als wanneer je op kantoor zou werken, is de kantoorinrichting belangrijk. Je moet je prettig voelen op je werkplek. Niet alleen moet er een fijne sfeer hangen, je kunt ook zorgen dat de omgeving je stimuleert. En dat je efficiënte apparaten en meubels gebruikt.

Gebruik de juiste kleuren bij de kantoorinrichting

De overheersende kleur in de kamer waarin je werkt, is van invloed op de uitstraling. Iedere kleur heeft weer andere eigenschappen, dit heet kleurenpsychologie. Kies de kleur dus vanuit de sfeer die je wil creëren, in plaats van het kijken naar welke kleur je gewoon mooi vindt. Lees hieronder welk effect de verschillende kleuren hebben in jouw kantoorinrichting:

Blauw: Productiviteit en concentratie
Oranje: Creativiteit en positiviteit
Rood: Prikkelend en energiek
Roze: Harmonieus en vriendschappelijk
Groen: Rustgevend en stressverlagend
Paars: Stimulerend
Wit: Kalm en wijsheid
Welke kleur kan jou helpen bij je werkplek? Kies de kleur die het beste past bij wat jij nodig hebt tijdens je werk.

Efficiënte apparaten en voorraad in je kantoor

kantoorinrichting

Zorg ervoor dat je op kantoor apparaten hebt die het altijd doen. Kies dus voor kwaliteit zodat je er niet steeds mee bezig hoeft te zijn of je laptop en printer het wel doen. Net als bijvoorbeeld de inktcartridges. De cartridges van de bekende merken bevatten vaak niet veel printerinkt waardoor je deze erg vaak moet vernieuwen. Omdat de cartridges best duur kunnen zijn wil je natuurlijk dat ze zo lang mogelijk meegaan, jij wilt cartridges met veel printerinkt. Koop ook voldoende papier, enveloppen en andere kantoorbenodigdheden. Lees daarover onze rubriek over benodigdheden op kantoor.


LEES OOK: Vier tips om efficiënter te werken


Zorg voor comfortabele meubelen

Een goede zithouding en de juiste meubelen zijn essentieel voor een gezonde werkplek. Houd daar rekening mee bij de kantoorinrichting. Hierbij is een aantal dingen heel belangrijk. In de eerste plaats is dat het afstellen van de hoogte en leuning van je bureaustoel. Zorg dat je in een ontspannen houding je voeten plat op de grond kunt laten rusten. Tip twee is je computerscherm op de juiste hoogte te zetten. Zorg dat je ooghoogte tot driekwart van het scherm komt, van onderen gezien. Zo hoeft je nek zich niet teveel in te spannen en voorkom je hoofdpijn. Tip drie is dat je armen in een ontspannen houding moeten kunnen rusten op het bureau. Het laatste wat je wilt, is het ontwikkelen van een muisarm of RSI.

Zorg voor voldoende opbergruimte

Een opgeruimde kamer zorgt voor een opgeruimd hoofd, luidt het gezegde. Zorg dus voor voldoende kast- en opbergruimte bij de kantoorinrichting en houdt zo de kamer opgeruimd. Voor kleine bureauaccessoires is het handig een bakje te kopen waar je deze spulletjes in kwijt kunt. Maar kijk uit dat je niet een te grote kast koopt. Want je wil geen ruimte hebben voor dingen die je eigenlijk niet nodig hebt. Teveel spullen hebben, dat is slecht voor de energie in je kantoor. Je wilt immers flow behouden. En dat kan makkelijker met zo min mogelijk spullen.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.