Duurzaamheid in je bedrijf brengen? 4 tips!

Duurzaamheid in je bedrijf
Zo min mogelijk papier gebruiken is een kleine, maar belangrijke stap om de duurzaamheid in je bedrijf te verbeteren.

Duurzaamheid is de afgelopen jaren een steeds belangrijker begrip geworden. Daarom willen niet alleen individuen, maar ook veel bedrijven meer focus op duurzaamheid leggen. Het verduurzamen van een bedrijf kan een grote impact hebben op het milieu. En het kan bijdragen aan een duurzamere toekomst. Met de juiste stappen en inspanningen kunnen bedrijven verschillende veranderingen doorvoeren. Vraag jij je af wat je kunt doen om meer duurzaamheid in je bedrijf te brengen? Ik geef je vier tips.

1. Kies voor duurzame energie

Het gebruik van duurzame energiebronnen zoals zonne-energie, windenergie en waterkracht kan de uitstoot van broeikasgassen aanzienlijk verminderen. Als bedrijf kun je ervoor kiezen om bijvoorbeeld zonnepanelen op het dak te installeren om energie op te wekken. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar daarnaast worden de kosten voor de energierekening ook lager. Dat zijn twee vliegen in één klap!

2. Duurzame verzending

Bied jij als bedrijf producten aan, die verzonden moeten worden naar de klant? Dan kun je rekening houden met de duurzaamheid van de verzending.

Duurzame verpakkingen

Er is een ruim aanbod aan duurzaam verpakkings- en opvulmateriaal. Gebruik meer gerecycled papier en minder plastic. Zowel voor de verzenddozen als het opvulmateriaal, zijn er veel duurzame alternatieven. Het kost weinig moeite om je hierin te verdiepen, maar uiteindelijk maak je wel een groot verschil.

Duurzaam transport voor pakketjes

Naast het verzendmateriaal kun je ook rekening houden met het transport van de pakketjes die je verstuurt. Wanneer je het transport uitbesteedt, kun je kiezen voor een bedrijf dat focust op duurzaamheid. Daarnaast is het een goede tip om ervoor te zorgen dat retourzendingen worden geminimaliseerd. Dit kun je doen door je goed te verdiepen in de redenen van retour en op basis hiervan veranderingen door te voeren. Door bijvoorbeeld duidelijker afbeeldingen en uitleg op je website.

3. Elektrisch rijden voor duurzaamheid in je bedrijf

Het rijden met een elektrische auto is beter voor het milieu als je veel kilometers maakt. Je kunt elektrische bedrijfsauto’s aanschaffen. En je kan ook je medewerkers stimuleren om elektrisch te rijden. Zorg ervoor dat er laadpalen worden geplaatst bij je bedrijf, zodat medewerkers de mogelijkheid hebben om hun elektrische auto op te laden. Bij reithpower.nl ben je aan het juiste adres voor het aanschaffen en plaatsen van laadpalen voor jouw bedrijf. 


LEES OOK: Starten met duurzaam ondernemen kan ook in kleine stappen
EN Duurzaam ondernemen voor de kleine ondernemer


4. Promoot duurzaamheid bij werknemers

Om als bedrijf echt goed te focussen op duurzaamheid is het belangrijk dat iedereen op de hoogte is en hetzelfde doel heeft. Door duurzaamheid op de werkvloer te promoten kun je medewerkers stimuleren om bijvoorbeeld vaker op de fiets te komen, thuis te werken of te carpoolen. Ook kun je medewerkers mee laten denken in het proces om het bedrijf te verduurzamen. Denk aan vegetarische lunch, goed scheiden van afval en het gebruik van papier verminderen. Daarvoor is het goed om alle neuzen dezelfde kant op te brengen.

Foto door Anna Shvets via Pexels.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.