Tips van Glancy van Elst: Dresscoach voor ondernemende vrouwen

door: Glancy van Elst, www.glancy.nl.
Doordat ik afgelopen week ziek was heb ik een hoop dingen geleerd en ben ik weer een stuk dichter bij mezelf gekomen. Wat een mooie lessen heb ik mogen doormaken! Blijkbaar moet ik daar eerst  ziek voor zijn om dichter bij de kern, dus mezelf te komen, maar wat een mooi cadeau. Het voelt als thuiskomen, hoe pijnlijk ook. Mijn persoonlijke ‘zoektocht’ werkt natuurlijk ook door in mijn werk als Dresscoach, want ook hier ben ik aan het zoeken geweest het laatste jaar. Ik ging aan de slag met een coach omdat ik het anders wilde aanpakken. Dit resulteerde in een nieuwe site en een nieuwe manier van werken. Ik was goed bezig maar tegelijkertijd voelde ik dat ik steeds meer verwijderd raakte van wie ik ben, waar ik voor sta en wat ik als DressCoach voor vrouwen wil en kan doen. Dit voelt niet goed.
De DressCoach, en dan met name ook de naam, ontstond ooit vanuit twee pijlers; ik wilde vrouwen helpen en ik wilde iets met kleding. Vanuit de naam, DressCoach,  ging ik diensten bedenken om vrouwen te helpen. Dit ging in eerste instantie met name over de buitenkant. Ik hielp vrouwen die niet wisten hoe ze zich het beste konden kleden, naar zichzelf te kijken en gaf ze handvaten.

Ik kom er steeds meer achter dat het ‘probleem’ helemaal niet zit in dat vrouwen niet weten wat ze aan moeten trekken maar dat het allemaal gaat over gevoel. Het gevoel dat een vrouw over zichzelf heeft, het vaak negatieve zelfbeeld, het gevoel van geen tijd en aandacht aan jezelf besteden omdat je het niet waard bent en dat je altijd wel een reden kunt vinden om niet goed voor jezelf te zorgen omdat je druk bent met anderen verzorgen.
Terwijl ik dit opschrijf is het zo herkenbaar met mijn eigen verhaal en sluit het ook zo mooi aan bij mijn laatste blog ‘Ik mag er zijn’. Voor een ander is het altijd makkelijker om te zeggen hoe je het beter kunt doen. Ik kan vrouwen helpen omdat ik weet waar ze mee worstelen want ik heb het zelfde (gehad), alleen uit zich dat bij mij op een andere manier. Maar dit is waar ik goed in ben, dit is wat ik kan, dit is mijn passie en mijn doel in het leven.

De opleiding die ik in januari ga volgen, de Methode Matheij, sluit hier wat mij betreft perfect op aan;
De reis naar binnen, thuiskomen in jezelf. Dit doe ik niet alleen voor mezelf maar ook omdat ik vrouwen op dit niveau wil helpen dichter bij zichzelf te komen en ik weet uit eigen ervaring dat het werkt.

Vanaf nu zullen mijn nieuwsbrieven dan ook niet meer Looking Good Notes maar
Feeling Good, Looking Great Notes heten. Dat is waar het over gaat wat mij betreft. Kleding is een manier om te laten zien hoe jij je voelt, wie je bent, het versterkt je gevoel. Geen masker maar de juiste kleding voor jou op dat moment. Ik roep al jaren dat het niet gaat over wat in de mode is maar het gaat over wat bij jou past. Als jij je gelukkig voelt op je gympen, terwijl iedereen vindt/zegt dat je beter hakken kunt dragen, dan draag jij lekker je gympen. Want dat is wie jij bent en dat is waar het over gaat.

It’s not about the dress, it’s about the person. Vanuit deze gedachte werk ik en wil ik ook alleen maar werken. Ik wil weten wie jij bent, wie er achter die kleding zit. Dit, en voornamelijk dit, geeft mij inzicht en alleen op deze manier kan ik jou helpen your way of life te creëren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.