Kantoorruimte vinden voor ZZP-ers en freelancers

Kantoorruimte voor ZZP-ers en freelancers

kantoorruimteAls ZZP-er of freelancer werk je alleen. Veel vrouwelijke ondernemers kiezen ervoor om vanuit huis te werken. Ze maken en fijne werkplek thuis en kunnen daardoor de zorg van gezin en werk goed combineren. Dat is ideaal. Maar er zijn ook voordelen om als ZZP-er kantoorruimte te huren in een zakelijke omgeving. Dichtbij huis of in een stad die je inspiratie biedt. Vlak bij je klanten of samen met andere ondernemers. Je kunt je klanten gemakkelijker ontvangen op een kantoor. En samenwerkingen met andere ondernemers ontstaan gemakkelijker als je fysiek bij elkaar op kantoor werkt. Het inspireert en het vergroot je netwerk.

Kantoorruimte vinden

Kies je ervoor om fulltime kantoorruimte te huren, of misschien voor een paar dagen in de week? Dan kies je natuurlijk eerst de stad uit waar jij denkt de meeste waarde te vinden voor je geld en je energie. Waar zitten jouw klanten? In welke stad voel jij je thuis? Is de reistijd aanvaardbaar? En welk budget wil je ervoor vrijmaken? Als je hier zeker over bent, is het tijd te gaan zoeken. Maar hoe kun je de juiste kantoorruimte vinden? Natuurlijk vertel je het aan iedereen en zijn er in je netwerk misschien mensen te vinden die je verder kunnen helpen. En soms moet je er iets meer moeite voor doen.Er zijn verschillende manieren waarop je kunt huren. Ik geef je de mogelijkheden hieronder.

5 verschillende vormen van de juiste kantoorruimte

  1. Anti kraak kantoor huren is goedkoop

Zoals je dat bij leegstaande woningen hebt, kun je ook leegstaande kantoorruimte huren in een antikraak overeenkomst. Het is veel goedkoper dan een reguliere kantoorruimte huren, maar het nadeel is dat je elke maand te horen kunt krijgen dat het pand verkocht is en jij dus moet verhuizen. Je hebt zelf echter ook nauwelijks een opzegtermijn, dus als het niet bevalt of het brengt je niet wat je hoopte, dan kun je zelf ook gemakkelijk opzeggen. Het is zeker een goede optie om uit te proberen hoe het voor jou is om buiten huis te werken als ZZP-er.

  1. Onderhuur bij een andere huurder

Onderhuur is weer anders dan anti kraak, maar heeft ook het voordeel dat je niet lange tijd aan een contract vast zit. Bij onderhuur maak je gebruik van de ruimte bij een bestaande huurder. Zij willen vaak de financiële lasten verlagen en dat is voor jou een buitenkansje om een kantoor te huren met een lage huurprijs. Check wel even of het inderdaad is toegestaan, dat de ruimte in onderhuur gedaan wordt. Dat staat in het huurcontract.

  1. Iemand vinden die van zijn huurcontract af wil

Veel ondernemers sluiten voor langere tijd een huurcontract af. Als de onderneming in zwaar weer verkeert, kan dat problemen geven. Verhuurders zijn over het algemeen niet zo soepel in het tussentijds stop zetten van huurcontracten. Je kunt dan wellicht een huurcontract overnemen van het bedrijf dat ervan af wil. Of je betaalt slechts een deel ervan voor een deel van de ruimte, waardoor je goedkoper uit bent.

  1. Coworking met freelancers en ZZP-ers

Samen met andere freelancers en ZZP-ers een kantoor betrekken is erg populair. Je bent dan niet alleen en draagt samen de lasten. Ook deel je door de verschillende expertises binnen de groep vaak opdrachten met elkaar. Binnen coworking ligt de nadruk op de community. Samen sta je sterker, en op deze manier is er veel kennis aanwezig in je directe omgeving. Behalve de ruimte deel je ook de huurkosten met andere ondernemers. Dat kan een flinke besparing opleveren!

  1. Reguliere huurcontracten

Je kunt natuurlijk ook gewoon zelf een huurcontract afsluiten. Als je zeker bent van de plek. En als je zeker weet dat je dit voor langere tijd wilt, is dit een goede optie. Ook als je groeien wilt met je bedrijf is het goed je eigen contract af te sluiten. Zo ben je van niemand afhankelijk en kun je rustig bouwen aan je zaak. Op de juiste plek!

Laat weten dat je zoekt!

Als je kantoorruimte zoekt, is het belangrijk dat je dit aan de wereld laat weten. Plaats een oproep op een forum en social media en wees specifiek over je wensen. Zet je wensen in jouw email handtekening, misschien heeft een van je klanten de gouden tip. Vergeet je persoonlijke netwerk niet. Iedereen kent wel iemand die jou kan helpen. Vergeet bij de oproepen op Twitter en andere social media de #zoekterm niet. En als er zich mogelijkheden voordoen, ga dan kijken en voelen of het echt jouw plek is. Neem niet de eerste de beste plek. Je moet er tenslotte vaak heen. Dus het moet voelen als jouw plek!

Hier zijn alvast wat werkplekken waar je kunt gaan kijken:

Wil je kantoorruimte huren in Amsterdam? Kijk dan ook hier in de buurt van Amstel of Singel in Amsterdam. Of wil je liever kantoor houden in Rotterdam of Utrecht?

Bewaren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.