Personeel via payroll aannemen? Zo werkt dat!

Personeel via payroll

Personeel via payroll aannemen, wat is dat? Je hebt vast wel eens gehoord van payroll, payrollen of payrolling. Veelgebruikte termen die in de praktijk hetzelfde inhouden. Maar weet jij wat de betekenis van payroll is? Hier volgt een korte uitleg over payroll en wat een payrollondernemer precies doet.

Betekenis van payroll

De letterlijke vertaling van payroll vanuit het Engels is ‘loonlijst’. Maar in Nederland wordt het vooral gebruikt als benaming voor het uit handen geven van het juridisch werkgeverschap en de daarbij behorende salarisadministratie van medewerkers. Waar een werkgever een werknemer in het geval van een dienstverband op de eigen loonlijst zet, geeft hij dat bij payrolling uit handen aan een payrollorganisatie.

Personeel via payroll aannemen

Een simpele uitleg van payroll: de payrollorganisatie zet de medewerker bij hen op de loonlijst en zij regelen de gehele administratie, terwijl de ondernemer de werving, selectie en dagelijkse leiding doet. Zo zijn de personeelszaken goed geregeld, zonder onnodig risico. Je hoeft als ondernemer geen enkel risico te nemen voor je personeel, omdat juist dat risico uit handen wordt genomen. Je betaalt een uurtarief, waarmee je dat risico afkoopt. En je betaalt natuurlijk ook voor de administratieve werkzaamheden, die bij personeel komen kijken.

Payroll uitleg

Nu we een korte introductie over payroll hebben gegeven, gaan we payroll verder uitleggen. Het belangrijkste wat een payrollorganisatie doet, is een hoop werk van ondernemers uit handen nemen. Denk hierbij aan:

  • Het opstellen en laten ondertekenen van arbeidsovereenkomsten en -voorwaarden;
  • Uitbetalen van salaris;
  • Verstrekken van loonstroken en jaaropgaven;
  • Ziek- en betermeldingen verwerken;
  • Premies en loonbelasting afdragen volgens de laatste wet- en regelgeving;
  • Administratie omtrent verlof en vakantiedagen;
  • Ontslag en transitievergoedingen.

Voordelen van payroll voor werknemers

In de payroll uitleg hierboven zijn vooral voordelen voor de werkgever opgesomd, maar payroll heeft ook veel voordelen voor werknemers. Het is goed om te weten dat payrollmedewerkers, dus de medewerkers die door de ondernemer worden ingeleend, dezelfde arbeidsvoorwaarden ontvangen als medewerkers die op de eigen loonlijst staan. Er is dus geen onderscheid tussen mensen op de werkvloer. Dit geeft medewerkers de zekerheid van goede arbeidsvoorwaarden. Daarnaast biedt een goede payrollpartij vaak extra’s zoals korting op een zorgverzekering of opleiding- en ontwikkelingsmogelijkheden. Om te zorgen dat een medewerker krijgt waar hij of zij recht op heeft, is het belangrijk dat een payrollorganisatie zijn kennis van cao’s, wet- en regelgeving op peil houdt.


LEES OOK: How to: het opschalen van jouw organisatie
EN Personeel in dienst nemen als zelfstandig ondernemer? Of liever niet?


Waarom kiezen voor payrolling?

Overweeg jij om voor het eerst personeel aan te nemen omdat je het zelf niet meer kunt bolwerken, alleen weet je niet waar je moet beginnen? Voor een startende werkgever geeft personeel via payroll aannemen veel rust en zekerheid. Of heb je al een team met mensen dat je wil uitbreiden, maar zit je niet te wachten op nog meer administratie en bedrijfsrisico? Weet je bijvoorbeeld niet hoe lang je nieuw personeel nodig hebt? Of wil je eerst goed uitzoeken of de nieuwe kandidaten passen binnen jouw team? Dan is een samenwerking met een payrollorganisatie een mooie oplossing.

foto credits: Tima Miroshnichenko via Pexels

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.