Leren en groeien? Train je werknemers en blijf zelf ook scherp

leren en groeien

Als je personeel in dienst hebt waar je tevreden over bent, is het belangrijk dat je deze mensen tevreden houdt. De relatie met collega’s, het imago van het bedrijf en de locatie waar jullie werken zijn factoren die meespelen als het gaat om tevreden medewerkers. Maar het beste wat je kunt doen om medewerkers aan je te binden is dat zij tevreden zijn met het werk dat zij doen. Sommige mensen zijn gelukkig als ze jaar na jaar hetzelfde kunnen doen, anderen hebben meer uitdaging nodig en willen leren en groeien. Train je werknemers dus als zij daar behoefte aan hebben. En houd ook in de gaten dat je zelf blijft leren en groeien terwijl je in je rol als werkgever groeit.

Leren en groeien in je werk

Blijf altijd vragen aan je medewerkers welke uitdagingen zij graag aan zouden willen gaan ten aanzien van hun werk. Zelfs mensen die al twaalf jaar tevreden lijken met hetzelfde werk, kunnen dromen krijgen over een stap in hun carrière. Zorg dat je daarover met hen in contact blijft. Kun je hen helpen te leren en groeien? Train je werknemers dan, zodat ze hun energie voor jouw bedrijf in kunnen blijven zetten.

Soms is afscheid nemen onvermijdelijk, want het kan ook zijn dat je gewoon het soort werk niet kunt bieden voor de groei die een medewerker door wil maken. Maar probeer medewerkers zolang mogelijk aan je te binden, want verloop van personeel is erg duur en gaat soms ook ten koste van de service die je jouw klanten kunt bieden.


LEES OOK: De voordelen van microsoft excel in jouw bedrijf? Dit kun je ermee!
EN SEO schrijven voor vindbaarheid online: tips en cursus


Blijven groeien als ZZPer of gedetacheerd

Werk je als ZZPer? Zorg dan ook dat je blijft leren. Ben je begonnen met ondernemen omdat je graag divers werk doet? Of wil jij je juist specialiseren. Denk daar goed over na en geef richting aan je ondernemerschap. Bevalt ondernemen je toch niet en wil je meer vastigheid in gevarieerd werk? Kijk dan eens bij de vacatures van Brunel. Detacheringsbureaus bedienen meerdere klanten, waardoor je regelmatig voor verschillende klanten kunt werken en toch een vaste basis hebt. Er zit meer vrijheid in dan bij een baan in loondienst. En de meeste bureaus bieden goede opleidingsmogelijkheden aan hun mensen. Zo kun je blijven leren en groeien en jouw carrière maken bij diverse opdrachtgevers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.