Kinderwens en ondernemer? Neem een AOV

Zwangerschap en aov

Oké, het is heel simpel. Ben je ondernemer en word je zwanger? Dan heb je recht op een ZEZ-uitkering van €1.200 bruto per maand. Laten we eerlijk zijn: daar kun je waarschijnlijk niet van rondkomen. Kinderwens en ondernemer? Bekijk de mogelijkheden voor het behoud van je inkomen en bereid je goed voor.

Een vergelijkbaar inkomen tijdens zwangerschapsverlof?

Wil je tijdens je zwangerschap een inkomen zoals je nu hebt, vergelijk en sluit dan arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) af. Met een relatief kleine investering in de vorm van de premie die je betaalt, ontvang je een salaris/uitkering op jouw niveau tijdens jouw zwangerschapsverlof. Net zoals iemand in loondienst dus. Zo simpel is het. 

Het mooie is dat je niet al jaren van te voren een AOV hoeft te hebben. Als je 1 dag voordat je zwanger raakt een AOV neemt, keert die uit rond je bevalling. Goed om te weten toch? Vergeet niet om deze ‘financiële hack’ te delen met ondernemers voor wie dit ook relevant kan zijn!

Hoe kies ik de juiste AOV voor mijn zwangerschap als ondernemer?

kinderwens en ondernemer

De onafhankelijke vergelijker van ondernemersverzekeringen, Yezzer, heeft alle AOV’s en de voorwaarden omtrent uitkering rond zwangerschap, voor je op een rij gezet. Lees hier alle AOV’s en de voorwaarden omtrent uitkering rond zwangerschap. Zo laten zij zien welke aanvulling je kunt krijgen op je ZEZ uitkering tijdens je zwangerschap.

Kinderwens en ondernemer? Laat dan geen geld liggen en sluit een AOV af. Bij Yezzer kan je kiezen uit alle A-merken verzekeraars. En omdat veel ondernemers gebruik maken van Yezzer, zijn de premies laag door collectiviteitskortingen. Zelfs vaak lager dan bij de verzekeraar zelf, omdat verzekeraars je bijna altijd naar een dure tussenpersoon sturen. 

Daarnaast is hun platform simpel, snel en daardoor goedkoop. Gemiddeld zijn de afsluitkosten bij Yezzer 50% lager dan bij een verzekeringsadviseur.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering: zekerheid voor je (toekomstige) familie

Zwanger als je ondernemer bent

Niet alleen rond zwangerschap is het goed om een AOV te hebben: ook na je bevalling beschermt een AOV jou en je (toekomstige) gezin. Als je een gezin hebt, is het zelfs onverantwoord om geen AOV te hebben. Dat is gewoon een goede en simpele regel die je moet hebben als ondernemer. 

Het leven is namelijk maakbaar maar op sommige dingen heb je nou eenmaal geen invloed. Die ene automobilist die niet oplet, die verkeerde zithouding die ervoor zorgt dat je even rust moet pakken, die fietser die je net over het hoofd ziet, stress. Op dat soort momenten wil je verzekerd zijn van een inkomen. Dat is precies waarom je een AOV moet hebben.

Premie voor je AOV is aftrekbaar van belastingen

Een AOV is niet alleen belangrijk voor bij een geboorte. Ook daarna bescherm je jouw gezin voor als er iets met je mocht gebeuren en je even niet kunt ondernemen. Een extra voordeel is dat de premie van een AOV fiscaal aftrekbaar is. Je krijgt dus tussen de 37,35% en 45,5% terug van je premie. Afhankelijk van de schaal waar jij inzit. Weet dan ook dat je over de uitkering die je krijgt bij arbeidsongeschiktheid wel inkomstenbelasting moet betalen. Maar dat deed je altijd al.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.