Verkoop jouw verhaal

door: Vivienne Westerhoud.
Als ondernemer ben je altijd op zoek naar klanten. Ook al heb je een paar leuke vaste klanten, het is goed om toch te blijven werven. Want er kan altijd een bestaande klant wegvallen. Dan ben je voorbereid. Als je op gesprek gaat bij een nieuwe klant, dan wil je een goede indruk maken. Er is maar één kans om een goede eerste indruk te maken bij je klant. Hoe doe je dat?

Een goed verhaal

Je bereid je goed voor. Je weet wat je waard bent. En je weet wat je een klant te bieden hebt. Jouw bestaande klanten zijn immers tevreden over jouw diensten of producten. En ga je naar een nieuwe klant, vertel dat dan. Maar vergeet vooral niet je goed in te ‘lezen en leven’ in die nieuwe klant. Dat geldt voor diensten maar ook als je producten wilt verkopen aan particulieren. Welke ‘problemen’ heeft jouw klant die jij op kunt lossen. Of welke behoefte heeft jouw klant en kun je zo nodig creëren. Met een goed verhaal, zul je kunnen verkopen.

Presentatie

Verkoop je producten in een winkel of online? Zorg dan dat jouw winkel of website de uitstraling heeft, die past bij jouw producten en bij de behoeften van jouw potentiële klanten. En lever je een dienst en ga je persoonlijk op gesprek? Zorg dan dat jij zelf de juiste uitstraling hebt. In hoe jij je verhaal brengt, hoe je haar zit, en ook jouw kleding spreekt voor jou. Kies die zorgvuldig en realiseer je dat je eigenlijk op sollicitatie gesprek gaat. Je kunt alleen een stuk rustiger zijn dan een echte sollicitant: jij hebt namelijk al een baan!

Laat zien wie je bent en waar je voor staat. Wees vriendelijk en ken je feiten over jezelf en de klant. Dan volgt de verkoop vanzelf. Veel succes!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.