Vrijwilliger worden voor ondernemers in ontwikkelingslanden? Meld je aan bij PUM!

PUM is een organisatie die streeft naar duurzame, inclusieve economische groei in ontwikkelingslanden en opkomende markten. PUM doet dit met behulp van ondernemers, die op vrijwillige basis hun kennis en ervaring delen. De experts van PUM werken samen met ondernemers in het midden- en kleinbedrijf in 34 landen wereldwijd. En zij zoeken jou! Heb jij altijd al eens iets goeds willen doen? Maar wist je nog niet hoe? PUM brengt je in contact met de ondernemers, die jouw kennis in jouw vakgebied het hardst nodig hebben.

Wat doet PUM?

PUM Netherlands senior experts is in 1978 opgericht als PUM (Programma Uitzending Managers) door werkgeversorganisatie VNO-NCW. PUM ondersteunt en werkt samen met ondernemers in ontwikkelingslanden en opkomende markten. Het doel is een inclusieve, duurzame economische groei te realiseren. Daarbij is veel aandacht voor het verduurzamen van de keten en het creëren van duurzaam levensonderhoud voor de ‘makers’.

Wat kun je verwachten als vrijwilliger?

Op dit moment zijn er ongeveer zestienhonderd experts op vrijwillige basis verbonden aan PUM. Gemiddeld één keer per jaar delen zij hun praktische vak- en sectorkennis met ondernemers in het midden- en kleinbedrijf in 42 verschillende sectoren. Iets voor jou? Soms werk je online, andere keren ga je op reis om lokaal de ondernemers bij te staan. Als vrijwilliger reis en verblijf je dan gratis op een locatie in de buurt van de klant. Sinds de oprichting heeft PUM 47.000 missies en adviesopdrachten uitgevoerd. Lees hier meer over vrijwilliger worden bij PUM.

Welke kennis zoekt PUM?

PUM richt zich met name op de volgende vakgebieden en sectoren: voedselzekerheid, handel & industrie, dienstverlening en gezondheid & milieu. Het doel van PUM is om samen met lokale ondernemers gezonde, veerkrachtige bedrijven op te bouwen die effectief en duurzaam samenwerken in de gehele handelsketen. Weet jij bijvoorbeeld alles van levensmiddelentechnologie, duurzame bouw of online marketing en e-commerce? Dan is jouw hulp van harte welkom. Bekijk alle vacatures en meld je aan! Spreek jij naast Engels ook Frans of Spaans? Dan is de kans nóg groter dat je snel aan de slag kunt. Vragen kun je richten aan info@pum.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.