Kleding tips: Ga je formeel of informeel gekleed?

kleding tipsAfbeelding bron: Pinterest

Het grootste dilemma van iedere werknemer: hoe ga je naar je werk? Bij sommige werkgevers kun je lekker informeel komen, de ander geeft de voorkeur aan formele kleding. Wij geven je een aantal tips over wat je wel en niet kunt dragen op de werkvloer.

Voor beiden is wat te zeggen

Uit onderzoek naar verschillende dresscodes op de werkvloer binnen diverse branches blijkt dat wat je draagt, invloed kan hebben op verschillende gedragsaspecten binnen je werk. Zo komen mensen die formeel gekleed zijn vaker op tijd, maar ze zijn ook professioneler en doen meer aan lichaamsbeweging. Informeel geklede mensen zijn creatiever, uiten zich beter op een emotioneel vlak en gebruiken meer dialect. Voor beide stijlen is wat te zeggen, want het heeft beiden zijn voor- en nadelen. Waar je als bedrijf voor kiest, dat hangt af van de sfeer op de werkvloer.

Don’ts

Maar of je nu formeel of informeel gekleed bent op je werk, er zijn een aantal dingen die je echt niet kunt dragen op de werkvloer. Zo kan een korte broek eigenlijk nooit, ongeacht het weer van die dag. Maar ook een extreem korte rok kun je beter thuis laten, en die teenslippers al helemaal. Iets meer verrassend: rammelende sieraden zijn ook niet gewenst op de werkvloer, die kunnen je collega’s flink afleiden. Hetzelfde geldt voor zware parfum en gekreukelde kleding. Ofwel: formeel of informeel, houd rekening met je collega’s en zorg dat je er niet uitziet alsof je net van je bank af komt.

Do’s

Wat draag je dan wel naar je werk? Gelukkig zijn er een aantal items die altijd kunnen. Een voorbeeld hiervan zijn natuurlijk een paar nette pumps maar voor de winter kan je hoge- of halfhoge laarzen ook gemakkelijk combineren met een nette outfit. Ook een colbertje kan altijd. Combineer hem met een spijkerbroek en je hebt de informele look te pakken of met een pantalon en je bent klaar voor een formele businessmeeting. Verder kunnen de meeste simpele sieraden en sjaaltjes prima binnen iedere branche en ook met een rok met een panty of maillot kun je weinig fout doen.

Uiteindelijk is het belangrijk dat je outfit past bij jouw als persoon en je figuur. Hoe comfortabeler je voelt, hoe zelfverzekerder je jouw job kan uitvoeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.