Je (ex-)leaseauto verkopen. Makkelijker dan je denkt!

leaseauto verkopenStel, je auto staat al een tijdje ongebruikt voor de deur en dat is natuurlijk zonde. Daarnaast ben je al een tijd van plan om ´groener´ te gaan. Je auto verkopen wordt dan steeds aanlokkelijker. Er is echter één probleem: je auto is een ex-leaseauto.

Meer dan de kilometerstand

Je ex-leaseauto verkopen kan behoorlijk lastig zijn. Door zakelijk gebruik heeft de auto vaak een hoge kilometerstand, wat potentiële kopers afschrikt, of er voor zorgt dat zij de auto voor een bodemprijs proberen te kopen.  Dit is onterecht. Ondanks de vele kilometers op de teller zijn ex-leaseauto’s meestal nog in prima staat en kunnen ze nog jaren mee. Er moet alleen wat verder gekeken worden dan naar alleen de kilometerstand.

Wat levert mijn auto nog op?

Als je benieuwd bent naar een indicatie van de huidige waarde van je auto kan je een dagwaardecheck doen. Vaak heb je alleen je kenteken en de kilometerstand van je auto nodig om deze waarde op te vragen. Er zijn veel verschillende checks op het internet te vinden. Zoek er een op waarbij je jezelf niet hoeft te registreren.

Het is vervolgens aan te raden je auto te laten taxeren door een professionele taxateur. Zo weet je zeker dat je auto op al zijn kwaliteiten beoordeeld wordt. Tijdens een taxatie wordt je auto van A tot Z grondig onderzocht. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de staat van de motor, of je auto roest of krassen vertoont en er wordt een korte testrit gemaakt. Let bij het zoeken naar een taxatiebedrijf op of zij door de RDW erkend zijn én of zij een optie op verkoop hebben. Zo kan je bijvoorbeeld je auto verkopen via wijkopenautos.nl. De taxatie is daar ook nog eens gratis en vrijblijvend.

Leaseauto verkopen

Maar wat als je auto nog eigendom is van het leasebedrijf? Het kan zijn dat je je leaseauto niet meer nodig hebt terwijl het contract nog loopt. Dan is het voor jou waarschijnlijk voordeliger om je auto te verkopen. Dit is mogelijk als je een verkoopmachtiging van het bedrijf waarbij je leaset meeneemt. De machtiging moet een datum, plaats en een officiële stempel van het bedrijf bevatten. Tevens moet de machtiging ondertekend zijn door een vertegenwoordiger van het leasebedrijf. Neem daarnaast een kopie van het paspoort of legitimatiebewijs van jezelf en de vertegenwoordiger mee. Als je deze documenten meeneemt, staat niets je in de weg om je leaseauto te verkopen.

Het hebben ven een (ex) lease auto hoeft dus gelukkig lang niet altijd te betekenen dat je je auto niet meer verkocht krijgt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.