Zaken doen in het buitenland, interview met Annelies Ribbink

zaken doenZaken doen in het buitenland, hoe is dat voor zelfstandig ondernemers? Annelies Ribbink is eigenaresse van de webshop met Scandinavische baby- en kinderproducten, Scandinaviexs sinds 2009. Zij doet haar inkopen vooral in Denemarken. Met de Denen is het goed zaken doen. De mentaliteit ligt dicht bij die van de Nederlanders. Daardoor verloopt de samenwerking altijd soepel. De communicatie verloopt in het Engels en leveringen komen altijd op tijd. Afspraken zijn strak en zakelijk en het contact is iets formeler dan we gewend zijn.

Passie voor Scandinavië

Annelies is oorspronkelijk fotograaf en reisde altijd al veel naar Zweden, Finland, Noorwegen en Denemarken. ‘Al heel lang voelde ik me thuis in de Scandinavische landen. De vormgeving van producten daar sprak mij ook erg aan. Toen ik moeder werd wilde ik graag vanuit huis werken en besloot Scandinavische producten voor kinderen te gaan importeren en online te verkopen’.

Zaken doen in het buitenland

Annelies bezocht een aantal beurzen in Denemarken en leerde daar productenten kennen van smaakvolle –in Nederland nog onbekende- kinderkleding merken. ‘Ik was behoorlijk onvoorbereid en ben gelijk in het diepe gesprongen. Dat zou ik anderen afraden. Ik deed bijvoorbeeld geen marktonderzoek. Toen ik mijn webshop opende bleek het lastig om met onbekende merken goede verkoop te realiseren. Mijn shop was onbekend en de merken die ik voerde waren ook nieuw op de Nederlandse markt. Dus heb ik ervoor gekozen om ook bekende merken als Lipfish toe te voegen aan het assortiment. Dat trok meer bezoekers naar mijn website.’

Verkopen in het buitenland

Scandinavische merken doen het goed in Nederland, maar de markt is klein. Daarom vertaalde Annelies haar website ook in de Engelse en Duitse taal. ‘Op de Duitse markt doen Scandinavische producten het erg goed. De regelgeving van online verkoop wijkt in sommige landen af van die in Nederland, daarom liet ik mij eerst goed informeren via de Kamer van Koophandel. Naast consumenten uit Duitsland, bestellen Belgische klanten ook graag via Nederlandse webshops. Een belangrijke reden daarvoor is de snellere levering. De Nederlandse post komt gek genoeg in België sneller aan dan de Belgische post zelf. Als je internationaal verkoopt is het ook belangrijk om de juiste betaalmogelijkheden aan te bieden aan je klanten. Hoe meer mogelijkheden je geeft, hoe lager de drempel voor je klanten om daadwerkelijk een bestelling te plaatsen.

Tips voor zaken doen in het buitenland van Annelies Ribbink:

  • Bereid je goed voor en doe een marktonderzoek
  • Besteed voldoende tijd aan het vinden van de juiste leveranciers
  • Als je nieuwe merken introduceert, koppel dat dan aan de verkoop van populaire merken
  • Verhoog je verkoopresultaten door internationaal te verkopen
  • Verkopen in het buitenland: informeer naar regelgeving en diverse betalingsmogelijkheden

—————————————————————————————————————————————–

ING internationaalDit interview werd je aangeboden door ING bank. Wil jij jouw internationale ambities waarmaken? Maak dan kans op een zakenpartnerscan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.