Hypotheek ondernemer, binnen 3 jaar als ZZP-er

hypotheek ondernemerJe zit erover te denken om een huis te kopen, maar je bent nog niet zo lang geleden begonnen als zzp’er. Het zelfstandig werken en eigen baas zijn bevalt je goed, maar hoe zit het met het regelen van je hypotheek?

Een hypotheek als ZZP’er

Als je een hypotheek afsluit, wil de bank die jou het geld gaat lenen wel weten of je het terug kan betalen. Het aanvragen van zo’n hypotheek gaat dan ook niet over één nacht ijs. Voor je hypotheek moet je heel veel documenten aanleveren, als je zzp’er bent zelfs nog meer dan als je in loondienst bent. Weten welke documenten je nou allemaal nodig hebt? Bekijk de ZZP documentenlijst.

Misverstanden

Er is een aantal misverstanden over het aanvragen van een hypotheek als zzp’er. Veel mensen denken dat je jaarcijfers van minimaal drie jaar moet hebben om in aanmerking te komen voor een hypotheek, maar dit hoeft lang niet altijd. Ook als je pas een jaar ondernemer bent zijn er banken die je accepteren als zzp-er. Wat ook nog wel eens wordt gedacht is dat je alleen een hypotheek bij je eigen bank kunt krijgen. Dit is ook niet het geval. Ook als zzp’er kun je bij meerdere banken terecht voor jouw hypotheek. Bereken je maximale ZZP hypotheek en check bij welke banken je terecht kan.

Je cijfers

Het kan zijn dat je jaarcijfers niet altijd even stabiel zijn. Misschien heb je na een jaar met veel grote klussen een vrij rustig jaar gehad. Dat is natuurlijk terug te zien in je jaarcijfers. Als dit veel voorkomt kan het zijn dat de bank wat uitgebreider gaat kijken naar je financiën. Kijk dus eerst goed naar eventuele uitschieters en zorg dat je die uit kunt leggen aan de bank. Ze mogen en kunnen hiernaar vragen als je bezig bent met een hypotheek.

Een adviseur

Een huis is voor veel mensen de grootste aankoop die ze in hun hele leven doen. Het rond krijgen van een hypotheek kost dan ook vaak best wel wat tijd en werk. Zeker als zzp’er moet er een hoop gebeuren en geregeld worden om je droomhuis uiteindelijk te kunnen kopen. Het kan verstandig zijn om een hypotheekadviseur in te schakelen. Bij online onafhankelijk hypotheekadviseur Ikbenfrits maak je heel gemakkelijk een gratis bel-afspraak. In een gesprek met een gespecialiseerde adviseur bespreek je jouw opties en kijken jullie samen naar wat er mogelijk is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.