Het imago van je bedrijf: tips van Elisabeth Kaempffer

Het imago van je bedrijf

Het imago van je bedrijf gaat veel verder dan wat je draagt. Het is de hele uitstraling van alles wat je doet. Je communicatie, het beeld en ook het gevoel dat je jouw klanten geeft. Daarbij spelen kleuren en een goede verzorging ook een rol. In onze opleidingen besteden we aandacht aan alle onderdelen van jouw imago.

Elisabeth Kaempffer
foto door Michel Heerkens

Elisabeth Kaempffer van E.P. Professional Presentation over het imago van jouw bedrijf.

Elisabeth onderneemt al bijna 30 jaar. Tijdens haar carrière in de zakenwereld kwam zij in contact met een image consultant. Het adviseren van kleur en stijl van kleding, etiquette, presentatie paste precies bij de PR en communicatie werkzaamheden, die zij jarenlang voor grote bedrijven verzorgde. Zij besloot de opleidingen te volgen en een aantal jaar later was zij fulltime ondernemer.

“Ik help ondernemers om zichzelf en hun bedrijf optimaal te presenteren”

Advies en opleidingen

Naast het advieswerk ontwikkelde Elisabeth haar eigen onafhankelijke opleidingen voor image professionals. Inmiddels heeft E.P. Professional Presentation een breed aanbod opleidingen voor image professionals en ondernemers. Denk aan opleidingen tot kleur- en stijlconsulent of personal shopper. Maar ook ‘Hoe geef ik een workshop’ is interessant voor ondernemers, die plannen hebben hun diensten uit te breiden.

De opleidingen worden gegeven in Den Haag, Bennebroek, Roden (Dr) en Rijswijk (ZH). Daarbij wordt Elisabeth sinds 2006 terzijde gestaan door een team van ervaren trainers.

“Om zakelijk succes te hebben, is alleen een goed product niet meer genoeg. Waar het op aankomt, is hoe jij overkomt en hoe je het contact onderhoudt met je klanten.”

Het imago van jouw bedrijf

Heb jij een eigen bedrijf? Jouw imago telt. Immers, je concurrenten hebben geen slechte producten of diensten. Je moet je dus onderscheiden door jouw relatie met je klant. En hoe jij overkomt op anderen speelt daarbij een belangrijke rol.

“Zakendoen is gunnen. Ook andere factoren dan een goed product spelen daarbij een rol. Hoe kom jij over op je klanten? Dat is een belangrijke succesfactor.”

Wil jij het imago van jouw zaak eens onder de loep nemen?

Zeker als je bedrijf groeit is het goed om het imago van je bedrijf in de gaten te houden. Jij bent immers niet meer de enige die klanten te woord staat. Stel jezelf de volgende vragen:

  • Vinden klanten mij aardig? En klikt het goed?
  • Hoe komen mijn medewerkers over op mijn klanten?
  • Stralen zij de kwaliteit uit van mijn diensten en producten?
  • Hoe gaan zij om met onze klanten?
  • En hoe is het beeld dat mijn klanten hebben van mijn bedrijf?
  • Geef ik aandacht aan mijn klanten?

Hoe presenteer jij jezelf aan je klanten? Vraag eens feedback van je klanten en houd elkaar ook scherp als je de juiste toon gevonden hebt. Bespreek het imago van jouw bedrijf regelmatig met je medewerkers.

Het zijn belangrijke vragen en opdrachten waar jij zelf al mee aan de slag kan. Wil je advies van een expert? Laat onze ervaren image consultants je dan verder adviseren hoe jij jezelf en je bedrijf succesvol in de markt zet. Wij doen dit via seminars, in-company workshops en één-op-één sessies.

“Onze opleidingen onderscheiden zich door de op de praktijk gerichte benadering. Alles wat je leert, kun je meteen in de praktijk toepassen. Zo verdien je snel je investering terug!”

Onder het motto: ‘Een presentatie is noodzaak, een goede presentatie
geeft een doorbraak’ biedt E.P. Professional Presentation jou handvatten
om je zakelijke en persoonlijke succes te vergroten.

Wij helpen je graag!

Elisabeth Kaempffer

E.P. Professional Presentation
Laan van Meerdervoort 1491
2555 BN Den Haag;
Telefoon. 070 – 323 81 07
Mobiel. 06 – 46 61 85 78
Email. info@professionalpresentation.nl

Foto bovenaan dit artikel door Polina Tankilevitch via Pexels.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.