EHBO-cursus voor volwassenen en kinderen goed om te doen!

EHBO-cursusJe bent als ondernemer veel op pad. Of je werkt juist vaak thuis met kinderen om je heen. Je kunt altijd een keer in een situatie komen dat een ander eerste hulp nodig heeft. Je collega’s of werknemers, bij een klant op kantoor of thuis met je eigen kindje. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Juist thuis gebeuren de meeste ongelukken. En altijd onverwachts. Een EHBO-cursus leert je wat je moet doen in geval van nood.

Ongelukken thuis, meer dan je denkt

Bij een ongeluk is het fijn als je weet wat je moet doen. Het is dan fijn als je weet wat je moet doen. Dat leer je in een EHBO-cursus. Bij een brandwond, een val van de trap of het innemen van gevaarlijke stoffen door je peuter. Je doet altijd je best om je kindje veilig te houden en toch belanden er elk jaar zo’n 140.000 kleine kinderen op de Spoedeisende hulp na een ongeluk thuis. Ook als je getuige bent van een ongeluk met vreemde mensen op straat is het fijn als je weet wat je moet doen. Met een EHBO-cursus ben je overal goed op voorbereid.

EHBO-cursus speciaal voor kleine kinderen

Het Rode Kruis biedt speciale cursussen voor EHBO aan kinderen en baby’s. Je leert onder andere wat je moet als iemand zich verslikt en dreigt te stikken. Iedereen heeft wel eens gehoord van de Heimlich greep. Maar hoe pas je die nu goed toe? En hoe moet je dat doen bij een klein kind. Ook als je in een situatie komt waar reanimeren noodzakelijk is, ben je blij als je dat geleerd hebt. En voor kleine kinderen tot vier jaar ziet EHBO er dus vaak anders uit, omdat ze kwetsbaarder zijn.

EHBO-cursus vergoed door de verzekering?

EHBO-cursussen verschillen nogal in prijs. Dat hangt ook af van de duur van de cursus. Het kost meestal tussen de 100 en 200 euro. De basisverzekering vergoedt dit nooit, maar een aanvullende zorgverzekering vaak wel. Let er wel op dat je niet teveel verzekert. Reken eens uit wat je de afgelopen jaren aan kosten per jaar hebt gehad aan premies en wat je daadwerkelijk gebruikt hebt. Langdurig zieken, vrouwen die zwanger zijn of mensen die veel gebruik maken van fysiotherapie kunnen er veel baat bij hebben om aanvullend te verzekeren. Maar voor de meeste mensen kost het alleen maar geld. Dan kun je de EHBO-cursus beter uit eigen zak betalen. Als je wel op vergoeding rekent, let dan op bij welke organisatie je jouw EHBO-diploma behaalt. Verzekeraars vergoeden alleen voor zorgverleners waarmee zij contracten hebben afgesloten. Dus informeer daar eerst naar. Op Independer.nl vind je een vergoedingenoverzicht voor 2018.

Met een EHBO-cursus kun je als ZZP-er ook je MVO doelstellingen zetten, door bijvoorbeeld op evenementen te helpen als vrijwilliger bij het Rode Kruis. Misschien een mooi voornemen voor het nieuwe jaar!?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.