Welke drukker kies jij voor je drukwerk?

Welke drukkerJe bent als ondernemer al een duizendpoot met uitdagingen op veel verschillende vlakken. Je hebt een product of dienst bedacht, regelt de verkoop, marketing, de financiën, leert netwerken en verdiept jezelf in de online en social media wereld. Er komt een moment dat je dingen uit moet gaan besteden. Zoals het ontwerp van een nieuwe flyer of folder. Tenzij je daar ervaring mee hebt, is dat typisch iets om aan een expert over te laten. Dan heb je een ontwerp en mag je een drukker uitzoeken. Welke drukker moet je dan kiezen? Vraag in elk geval om hulp!

Welke drukker vlakbij of online?

Het voordeel van een plaatselijke drukker is dat je iemand live kunt vertellen hoe je jouw folder of visitekaartje voor je ziet. Een plaatselijke drukker kan meedenken over ontwerp, formaat en materiaal. Dat is –zeker als het nieuw voor je is- heel fijn. Je loopt of rijdt er gewoon even langs. Ook de kleur en de structuur van het papier kun je gelijk zien en voelen. Is het de juiste dikte? Heeft het precies het gewicht dat je voor ogen had?


LEES OOK: Visitekaartjes, gebruiken we die nog? Ja!
EN Meer naamsbekendheid voor jouw bedrijf? Dit helpt!


Want hoe reken je het gewicht van jouw folder precies uit, zodat je vooraf kunt weten wat de portokosten zullen zijn? Je kunt dat allemaal opzoeken op internet, maar het gaat sneller als een expert je dat vertelt. Een nadeel van een kleine plaatselijke drukker is vaak dat de prijs wat hoger ligt dan bij de online drukkerijen. Welke drukker je kiest is dus ook een kwestie van budget.

Online drukken goedkoper

Je kunt online veel drukkerijen vinden zoals flyerzone, vistaprint of drukwerkdeal. Deze partijen kunnen door vaste, grotere oplagen gemakkelijker een scherpe prijs bieden. Dus zeker als je grote aantallen -boven duizend stuks- wilt printen, ben je voordeliger uit. Het nadeel is dat je soms tegen vakjargon aanloopt, waarmee je zelf niet bekend bent. We weten allemaal wel hoe groot een A4 is. De helft daarvan heet A5. Maar zie jij alle andere maten even gemakkelijk voor je? En heb jij een goed beeld bij het gewicht of de dikte van 300 grams papier? Welke dikte of gewicht past nu het beste bij jouw kaartje, folder of flyer?

Vind een contactpersoon online

Vraag daarover ook advies aan jouw ontwerper. En ook al zijn de online partijen gericht op ‘doe het zelf’, je kunt ze natuurlijk altijd even bellen. Bel er bij voorkeur drie en kijk welke persoon het meest behulpzaam is. Kies de online drukker die jou gelijk begrijpt en je een gerust gevoel geeft, want op kwaliteit ontlopen ze elkaar niet veel. Schrijf ook even zijn of haar naam op, zodat je een contactpersoon hebt, die weet waar jij het over hebt.

Vraag samples aan van het papier

Vraag ook of zij ‘samples’ op willen sturen per post, zodat je het materiaal toch even vast kunt houden om de juiste keuze te maken. En tegen wat extra betaling kun je vaak ook een proefdruk laten maken. Dat duurt natuurlijk allemaal wel iets langer, maar het voorkomt fouten, waarvoor je zelf de verantwoordelijkheid draagt.

Ik ben benieuwd voor welke drukker jij kiest. In de buurt of online? Laat ons jouw ervaringen weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.