Subtiel en effectief verlichten op de werkvloer

effectief verlichtenWaar vroeger qua inrichting van werkplekken vaak gekozen werd voor eenvoud, gaan we nu voor de details. Een kantoor of showroom verlichten met TL is niet iets waar we tegenwoordig direct aan denken. Terwijl jarenlang gekozen werd voor een simpele tl-balk, omdat die zo lekker fel licht gaf. Led wint steeds meer terrein.

Werkverlichting

Je hebt diverse tinten verlichting, van warm tot koud. De koudere kleuren geven een felle verlichting die soms wat minder sfeervol is. De warme kleuren zijn misschien wel sfeervol, maar weer minder geschikt voor een werkomgeving. Kies voor de ruimtes die je gezellig wilt verlichten voor de warme tinten. Denk dan aan de receptie, de koffiecorner of een plek om te loungen. De koelere verlichting is voor ruimtes waar hard gewerkt moet worden. Het best kun je in deze ruimtes kiezen voor lampen die daglicht geven. Dat is de meest natuurlijke verlichting.

Tl versus led

Tl-balken geven vaak de felle, heldere verlichting. Maar dat is ook een misverstand. Ook in tl heb je diverse tinten, die wel of niet heel helder licht geven. Ga je voor duurzame verlichting, dan is led stukken beter. Het is niet alleen een soort verlichting dat energie bespaart, het is ook nog eens een lamp die langer meegaat. Aan twee kanten een kostenbesparing die de gemiddelde ondernemer wel ziet zitten! Duurzaam ondernemen is niet voor niets een hot item. Ledverlichting is daarnaast vaak wat rustiger, omdat tl-balken nog weleens de neiging hebben tot knipperen.

Schwung met lampen

Waar de tl-balken dus steeds minder terrein winnen, komt de designverlichting om de hoek kijken. Ook op kantoor mag de verlichting gezien worden. Door verlichting in de kleuren van het bedrijf te kiezen of in de sfeer ervan, creëer je je eigen stijl. Wil je advies, ga dan eens bij een specialist om een verlichtingsplan vragen. Verlichten is immers meer dan alleen wat lampen ophangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.