Nieuwe accessoires en plannen voor de verse start in september

Nieuwe accessoires en plannen

nieuwe accessoires en plannenDe zomervakantie is weer voorbij. Het voelt als een nieuw jaar voor mij. Net als januari, maar dan beter. Beter omdat ik echt de tijd heb gehad om alles weer even op een rijtje te zetten. Welke kant wil ik op als ondernemer? Wat heeft het komende (school)jaar mijn prioriteit? En wat ik altijd zo heerlijk vind aan 6 weken zomervakantie, waarin ik op halve kracht werk? Ruim de tijd om mijn werkkamer op te ruimen en schoon te maken. Dat is met wat nieuwe accessoires en plannen een heerlijke nieuwe start.

September vs januari

Natuurlijk is januari een lekkere nieuwe start met goede voornemens. En ja, ook al houd ik ze niet altijd vol, ik schrijf die voornemens wel altijd op tegen het einde van het jaar. Maar de rustperiode in de Kerstvakantie is maar zo kort. Als je de familiebezoeken, feestjes en het gerommel met de Kerstversieringen eraf trekt houd ik nooit veel tijd voor mezelf over. En die tijd heb ik in de zomer altijd wel. Daarom is september voor mij een betere nieuwe start. Met pagina’s vol nieuwe ideeën die ik liggend in een hangmat opgeschreven heb. Dan sta ik te popelen om alles in actie om te zetten als de kinderen weer naar school gaan.

Plannen wat ik belangrijk vind

In de zomer schrijf ik veel. Ik maak echt mijn hoofd leeg op papier. En als ik er dan doorheen lees, pik ik er de ideeën uit, waar ik echt iets mee wil gaan doen. Ik vind het vaak moeilijk om te kiezen. Omdat er zoveel leuks te verzinnen is. En met mijn Media bedrijf kan ik echt alle kanten op. Dat geeft me vrijheid, maar kan ook in de weg staan van een gezonde focus. Ik maak daarom vaak een groot vision board met alle ideeën en vooral een uiteindelijk beeld van waar ik heen wil. Daarna maak ik maximaal twee kleinere vision boards voor belangrijke onderdelen, waarmee ik direct aan de slag wil. Dat geeft focus. Door er elke dag naar te kijken breng ik de energie in beweging naar dat specifieke doel. Voor mij werkt dat goed!

Werkkamer opfrissen & nieuwe accessoires

Mijn werkplek heeft ook invloed op mijn werk. Ik werk al 18 jaar vanuit huis. En ik heb bijna elke kamer en elke verdieping al als werkplek gehad. Ik zit precies daar waar het goed voelt. Op zolder is het lekker rustig, beneden ben je meer in verbinding en voel ik tegelijk meer vrijheid. Nu zit ik op de eerste verdieping met uitzicht op de straat. Ik zie wat er in mijn buurtje gebeurt. Dat is ook wel gezellig. En voor de nieuwe start in september ruim ik mijn werkkamer lekker op. Ik koop een mooie nieuwe familieagenda en een opschrijfboek. Maar je kunt ook denken aan nieuwe telefoonhoesjes, een nieuwe laptop of een bijzonder mooie pen. Of nieuwe kleding en een nieuwe bril. Dat geeft allemaal een heel nieuw gevoel. En een nieuwe blik.

Ik ben benieuwd hoe jij dat doet. Maak jij ook een nieuwe start in september? En wat doe je om dat kracht bij te zetten?

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.