Interview Tjarda Swildens: ‘Werk vanuit hoofd, hart en handen!’

Ik ben Tjarda Swildens, trainer en personal coach bij franchisegever Impulsus Personal Quality & Results. Ik faciliteer  persoonlijke ontwikkelingstrajecten van medewerkers binnen kantooromgevingen op het gebied van werkplekmanagement met als inspirerend resultaat: plezier in werken, met gemak succesvol zijn, opgeruimd en energiek naar huis. www.impulsus.com

Waarom ben je voor jezelf begonnen?

Uitdaging, interesse in ondernemerschap, regisseuse van eigen leven: wat doe ik wel en wat doe ik niet. Vrijheid in tijdsbesteding met behoud van autonomie.

Hoe heb je je voorbereid op je eigen zaak?

Met behulp van de structuur van de Creatiespiraal van Marinus Knoope. Ik had een wens om met structuur en kwaliteit te werken, ben daarover gaan delen met anderen, heb een plan geschreven, heb ontslag genomen en ben begonnen met alles te onderzoeken wat op mijn pad kwam zoals me aansluiten bij Impulsus.

Waarom doe je precies wat je doet?

Structuur helpt mij bij het organiseren van alles wat ik doe zonder dat dat ten koste gaat van mijn creativiteit. Structuur bevrijdt. Het brengt mensen juist weer in beweging. Allles wat je om je heen ziet is er door een unieke structuur: die vind je terug in de natuur, in het heelal, in de economie, in families tot generaties terug, in de liefde, binnen relaties en ga zo maar door. Waar je structuur ook terug ziet in binnen kantooromgevingen. Hoe pakken mensen hun werk aan? Hoe ontstaan gewoontes? Wat doet je automatische piloot voor je en wat doet hij waarschijnlijk niet meer? Mensen bewust maken van al deze ontwikkelingen, van weer in contact staan met je eigen keuzes, daar ga ik van stralen, daar zit mijn passie en dat is waarom ik doe wat ik doe.

Wat maakt jouw product een uniek product?

Het is een compleet programma voor bewustwording voor wat er werkt binnen het gebied van werken. Vanuit chaos ontstaat structuur, vanuit structuur ontstaat beweging en vanuit beweging komt inspiratie en het realiseren van je gewenste resultaten. Het programma bestaat uit theorie én coaching op de werkplek gedurende 4 dagen verspreid over 5 maanden.

Wat is jouw inspiratie?

Dat mensen tijdens het creëren van hun werkproces in contact komen met waar zij zelf voor staan, wat hun waarden en passies zijn, waarom zij doen wat ze doen.

Wat is je valkuil?

Te veel willen helpen.

Heb je een gouden tip voor andere onderneemsters?

Werk vanuit hoofd, hart en handen; je hebt kennis nodig (hoofd) om dat te doen wat je hart je ingeeft en je handen volgen: dat is de ervaring die je opdoet, waar je weer van leert, en dan is de kwaliteitscirkel rond (plan, do, act, check).

Meer weten over Tjarda Swildens?

06-5149 9429, www.impulsus.com

CiEP …  Dat Wérkt!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.