Computerhandleidingen en online tools voor ondernemende moeders

Computerhandleidingen en online tools

Computerhandleidingen en online tools zijn voor ondernemers onmisbaar. Ook als vrouw en moeder kun je bijna niet meer zonder een computer. Maar we zijn er niet allemaal even handig mee. Iedereen die geen ervaring heeft met het gebruik van computers kan een gratis e-book hierover raadplegen. Ook zijn er verschillende online tools die erg handig zijn, specifiek voor ondernemende moeders.

Waarom is de computer belangrijk voor moeders

Tegenwoordig wordt veel online bijgehouden, zoals schoolresultaten. Ook de kinderopvang communiceert veel via online programma’s en via e-mail. Daarbij zitten veel kinderen bij verenigingen of sportclubs. Hier communiceert men ook vaak via e-mail of via de website. Het is dus erg handig voor moeders om de basisvaardigheden voor het gebruik van een computer onder de knie te hebben. Ook is het hartstikke leuk om foto’s en video’s van de eigen kinderen op de computer te kunnen zetten en te kunnen bekijken. Computerhandleidingen en online tools kunnen je helpen om handiger te worden daarmee.

Computerhandleiding en online tools voor absolute beginners

Moeders en ondernemers die absolute beginners zijn kunnen het gratis e-book ‘Computerhandleiding voor jong en oud‘ downloaden. Deze handleiding legt onder andere uit hoe programma’s opgestart en gebruikt kunnen worden, hoe men kan communiceren via e-mail en hoe het internet veilig gebruikt kan worden.

Dit E-book over computer is de ideale start voor beginners. Zo worden onder andere het Startmenu, het Bureaublad, programma’s zoals Word en Excel en virusscanners behandeld. Ook als moeders graag online zouden willen shoppen voor hun kind is deze handleiding onmisbaar. Zo wordt namelijk ook behandeld hoe men veilig online kan kopen. En in de communicatie met klanten voor jouw eigen bedrijf is het ook onmisbaar.


LEES OOK: Mamas met een bedrijf- wat veranderde er in 20 jaar?


Gratis online tools voor ondernemende moeders

Er zijn verschillende online tools die voor moeders erg handig kunnen zijn. Denk bijvoorbeeld aan het bijhouden van alle activiteiten van je kind of afspraken met klanten via een online agenda. Ook zijn er gratis online tools om kinderen online te beschermen en in de gaten te houden. Deze tools worden ook wel ‘parental control’ tools genoemd, oftewel ouderlijk toezicht tools. Dit is erg belangrijk voor de veiligheid en de bescherming van kinderen. Er zijn online verschillende gratis tools hiervoor te vinden, zoals Qustodio en Family Shield.


LEES OOK: De voordelen van microsoft excel in jouw bedrijf? Dit kun je ermee!
EN SEO schrijven voor vindbaarheid online: tips en cursus


Andere handige computervaardigheden

Kinderen zijn tegenwoordig actief gebruikers van social media. Het is prettig om te weten wat een kind uitspookt online. En ook als startende ondernemer will je misschien social media inzetten om klanten te werven. Daarom is het handig om te weten hoe je populaire social media zoals Twitter, Facebook, Instagram en Snapchat kunt gebruiken. Op internet zijn er verschillende handleidingen en blogs te vinden over het gebruik van de verschillende social media, zowel in het Nederlands als in het Engels. Je kunt bijvoorbeeld online zoeken op ‘Twitter handleiding voor beginners’. Ook is het belangrijk om te leren over de gevaren van social media.

Je kunt verschillende bronnen raadplegen om meer te leren over computers. Als beginner is het gratis e-book erg handig. Ondernemende moeders kunnen ook diverse online tools gebruiken, zoals tools voor ouderlijk toezicht en een online agenda. Ook is het als startende ondernemer belangrijk om te leren over het gebruik en de gevaren van social media.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.