Fairtrade ondernemer en moeder in Ecuador

Fairtrade ondernemer in Ecuador
Rebecca Braak met haar gezin in Ecuador

Rebecca Braak is fairtrade ondernemer en moeder. Zij woont met haar gezin in Ecuador. Daar runt zij een reisbureau en handelt zij in lokale producten. Zij brengt plaids, poncho’s, hoeden en sieraden naar de Nederlandse markt via haar bedrijf EcuaFina. Tegen een eerlijke prijs voor de makers. Haar levensloop leest als een sprookje. Haar reislust en ondernemende geest leidden haar naar Ecuador, waar zij nu ruim honderd mensen in haar omgeving werkgelegenheid biedt.

Wie is ondernemer Rebecca Braak?

Rebecca is geboren en getogen in Zutphen. Zij volgde een bachelor bedrijfskunde aan de VU in Amsterdam. Haar masterscriptie schreef ze bij de KLM en ze bleef na het succesvol afronden hiervan bij KLM werken op de e-commerce afdeling. Ondanks dat Rebecca hier op haar plek zat miste ze het buitenleven en in het bijzonder haar grote liefde: paardrijden. Na lang wikken en wegen besloot ze drie maanden vrijwilligerswerk in Ecuador te gaan doen. Zo hoopte zij bij terugkeer de rust te zullen vinden. Zij wilde echter niet meer terug. Ze vond alles wat ze nodig had in Ecuador! Zij voelde zich er thuis en werd verliefd op het land en de mensen.

Start Rebecca Adventure Travel

Rebecca Braak volgde haar passie voor paardrijden en haar liefde voor Ecuador.

In 2014 verhuisde Rebecca naar Ecuador om daar paardrijtochten te organiseren voor andere reizigers. Deze reizigers waren zo enthousiast dat ze Rebecca om veel meer tips vroegen waarna het idee voor een reisbureau ontstond. Sinds 2014 organiseert Rebecca met haar Rebecca Adventure Travel op maat gemaakte reizen waar het welzijn van de lokale gemeenschap hoog in het vaandel staat. Met een team van 12 lokale reisadviseurs, organiseert zij avontuurlijke reizen naar de Andes, het Amazonegebied en de unieke Galapagos Eilanden.

Fairtrade ondernemer in alpaca producten

Fairtrade producten uit Ecuador
Fairtrade producten uit Ecuador van EcuaFina webshop en Travel Concept Store in Zutphen

Tijdens al haar reizen door Ecuador kwam Rebecca in contact met ambachtslieden, die de mooiste producten maken. Hier ontstond haar idee van EcuaFina. Een webshop, gericht op de Europese markt. Met authentieke handgemaakte producten uit Ecuador. Producten, zoals plaids, sweaters, hoeden en kettingen. Van oudsher worden deze producten gemaakt door de Quichua indianen in het Andes gebergte. Met deze online shop, biedt Rebecca hen een extra afzetmarkt. En zij betaalt de makers een eerlijke prijs. Want fairtrade ondernemen vindt zij belangrijk.

Travel Concept Store Zutphen

In Zutphen kun je de Travel Concept Store bezoeken. Je kunt er informatie inwinnen voor een reis met Rebecca Adventure Travel naar Ecuador & Galapagos. Maar ook de producten van EcuaFina zien en voelen.

Bezoekadres & contact:
Pelikaanstraat 14
7201DR Zutphen
+31-575841269
info@ecuafina.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.