Nieuwe zaak? Organiseer een groots openingsfeest!

Nieuwe zaak

Nieuwe zaak? Organiseer een groots openingsfeest!*

Heb je een nieuwe zaak geopend? Zorg dan dat iedereen weet dat jouw nieuwe zaak bestaat. Het is vaak een flinke uitdaging om klanten te vinden als je net gestart bent. Daarom is het belangrijk om het meteen in het begin groots aan te pakken. Een nieuwe zaak heeft het grote voordeel dat het nieuwswaarde heeft. En je kunt met een openingsfeest of actie meteen een goede eerste indruk achterlaten bij je potentiële klanten.

Een nieuwe zaak? Dat heeft nieuwswaarde

Of je nu een fysieke winkel in een stad hebt geopend, een kantoorruimte hebt betrokken voor een dienst of een nieuwe webshop hebt geopend, het heeft nieuwswaarde. En om aan gratis publiciteit te komen is het altijd belangrijk om nieuwswaarde te creëren. Juist in het begin kun je daar mooi gebruik van maken. Heb je een fysieke winkel of kantoorpand geopend? Nodig dan iedereen uit die je kent. En probeer zoveel mogelijk potentiële klanten al te bereiken door een mailing te versturen. Laat mooi briefpapier drukken en gebruik opvallende enveloppen, bedrukt met je eigen logo bijvoorbeeld. Zorg dat je zoveel mogelijk mensen uitnodigt voor je openingsfeest. En vergeet vooral de pers niet!

De pers is dol op nieuws

Juist bij de opening van je nieuwe zaak kun je dankbaar gebruik maken van aandacht in de pers. Start je een winkel, benader dan alle lokale pers in je vestigingsplaats en de dorpen of steden eromheen. Start je in een kleiner dorp waar parkeren nog gratis is, zorg dan dat dit genoemd wordt in de pers. Je kunt redacties een e-mail sturen, maar je kan ook de uitnodiging per post sturen. Of even bellen om journalisten persoonlijk uit te nodigen. Vergis je niet, de lokale kranten worden erg goed gelezen en het zal je zeker de aandacht opleveren die je nodig hebt. Als je in de zakelijke dienstverlening start, is het ook belangrijk een persbericht te sturen naar relevante media. Als je een innovatief initiatief neerzet, kun je vaak rekenen op voldoende aandacht in de pers om een mooie start te maken. Schenk hier dus zeker aandacht aan.

Mensen zijn gek op cadeautjes

Als je een nieuwe zaak start wil je zoveel mogelijk mensen bereiken en die mensen ook een goed gevoel geven over jou als ondernemer en jouw product of dienst. Verzin daarom altijd een leuke ‘weg-gever’. Verloot een gratis product op dienst, geef elke bezoeker een kleine attentie of laat mensen van het openingsfeest met een goodiebag naar huis gaan. Ook als je online onderneemt kun je iets weggeven aan de eerste honderd klanten bijvoorbeeld.

Wat je ook doet, zorg in elk geval dat jouw openingsfeest groots gevierd wordt! Het maakt een goede eerste indruk en heeft nieuwswaarde voor de pers. En die kans mag je echt niet missen.

* Wil je weten hoe mijn artikelen tot stand komen? Lees er hier alles over!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.