Een eigen zaak opzetten, van dromen naar doen!

Een eigen zaak opzetten

een eigen zaak opzettenJe hebt een droom over een eigen zaak opzetten. Maar je hebt de laatste jaren de stap niet durven nemen? Nu is een goede tijd om de stap ‘van dromen naar doen’ te zetten. De economie trekt aan, de markt is gunstig voor vernieuwende ideeën. En als je investeringen moet doen, kun je makkelijker aan een lening komen dan een paar jaar geleden.

Investeren in jouw droom

Je hebt waarschijnlijk al heel wat uren geïnvesteerd in dromen over jouw eigen zaak. En misschien heb je al een plan op papier gezet. Dat is een belangrijke eerste stap naar het verwezenlijken van jouw droom. Als je weet wat je wilt gaan doen, kun je ook uitrekenen welke financiële investering daarmee gemoeid zal zijn. Wil je een eigen zaak opzetten in de zakelijke dienstverlening, dan zal dat een andere investering vergen dan een webshop of een horecaonderneming.

Zakelijke dienstverlening

Ga je een eigen zaak opzetten in de zakelijke dienstverlening? Ga je bijvoorbeeld teksten schrijven voor bedrijven of interim management aanbieden? Dan is investeren in een goede website belangrijk. Een website die gevonden wordt in de zoekmachines. Dat is een vak apart. Als je zelf niet van de techniek bent, is het handig daar iemand voor in te huren. Zorg dat je een aanbieder kiest die zelf ook bovenaan staat in Google. Dan weet je dat zij in elk geval weten waar ze het over hebben. Je investeert daarnaast tijd in netwerken, zodat je jouw opdrachtgevers ook live kunt vinden.

Horeca onderneming

Als je droomt van jouw eigen cafeetje of tearoom, is er vaak een grotere investering nodig. Je moet vastgoed huren, voldoen aan allerlei regels. En investeren in een professionele keuken met apparatuur van bijvoorbeeld Hoshizaki en liebherr. Dat zijn hogere bedragen dan je gewend bent in je keuken thuis. Tenzij je een grote, volle spaarpot hebt, is het vaak nodig om geld te lenen. Of je trekt een externe financier aan. Het is dan extra belangrijk om jouw plan goed op papier te hebben. Een duidelijk concept dat mensen aanspreekt. Let daarbij op de doelen van de provincie waarin je start. Je kunt dan kijken of je plannen zodanig aansluiten, dat je wellicht recht hebt op subsidie. Vaak zijn milieu, innovatie en sociale doelen daarbij interessant.

Webwinkel starten

Als je een webwinkel wilt starten kun je dat vanuit huis gemakkelijk doen. Je hoeft dan niet direct een kantoor te huren. Wel zal je moeten investeren in voorraad. Sommige leveranciers vragen een minimale afname. Dus piepklein beginnen voor een laag budget is vaak niet mogelijk. Ook hier zal het dus meestal nodig zijn om geld te lenen of een investeerder te vinden. Je kunt het proberen bij je bank, maar ook crowdfunding is tegenwoordig populair. Kijk eens op qredits.nl bijvoorbeeld. Daar kunnen mensen die een eigen zaak opzetten terecht voor krediet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.