Catering bedrijf beginnen? Hoe krijg je klanten?

Catering bedrijf beginnenJij vindt het heerlijk om de lekkerste recepten uit te proberen en soms verzin je zelf een variatie omdat je denkt dat het nog lekkerder kan. Vrienden komen graag bij je eten, omdat ze zeker weten dat zij dan culinair verrast worden. En natuurlijk weet je ook hoe je het gezellig kunt maken. Als er ergens een feestje is, vragen ze jou om het eten klaar te maken. Je geniet van elk moment dat je met koken bezig bent en vraagt je af waarom je daar je werk niet van gemaakt hebt? Ga er dan gewoon voor! Iets beters is er niet, dan van je passie je werk te maken. Een catering bedrijf beginnen is niet moeilijk. Het belangrijkste kan je al: lekker koken!

Restaurant of catering bedrijf beginnen?

Natuurlijk is het een behoorlijke investering om een restaurant te starten. Je moet aan allerlei voorwaarden voordoen en misschien nog een diploma halen over voedselveiligheid. Het pand zal ook aan allerlei voorwaarden moeten voldoen en je hebt personeel nodig om je tent te laten draaien. Misschien zie je daar nog een beetje tegenop. Dan kun je ook een catering bedrijf beginnen. Schrijf je in bij de Kamer van Koophandel, kook met liefde en in grote hoeveelheden. En je bent klaar voor de start.  Maar nu nog klanten vinden. Hoe doe je dat?


LEES OOK: Je eigen horecazaak in 10 stappen: dit zijn de musthaves!
EN Horecazaak starten? Zo begin je goed!
EN Hoe kom ik aan klanten?

Klanten vinden als cateraar

Natuurlijk heb je zo je eigen netwerk. Iedereen weet al dat je heerlijk kunt koken. Als je voor jezelf begint is het belangrijk dat je iedereen vertelt dat je nu een catering bedrijf hebt. Vraag ook of mensen concrete opdrachten voor je weten. Behalve feestjes bij mensen thuis, kun je vooral goed je opdrachten binnenhalen bij bedrijven. Daar zitten elke dag massa’s mensen te snakken naar een lekkere, bijzondere lunch op werkdagen. Heel simpel klanten werven in de buurt? Ga eens met wat lekkere hapjes langs op een bedrijventerrein en bied jouw eten aan. Samen met de menukaart en de prijslijst uiteraard, zodat ze jou de volgende keer weten te vinden.

Sluit je aan bij WECANTEEN

Je kunt je ook aansluiten bij het mooie initiatief van WECANTEEN. Zij hebben bij verschillende bedrijven al een plekje veroverd als kantine. En op die plekken wisselen lokale ondernemers elkaar af om hun lekkernijen te verkopen aan de zakenlieden en werknemers. Zij werken met ondernemers die in de buurt wonen en iets bijzonders toe kunnen voegen. Je wordt wel aan een selectie onderworpen, want ze gaan voor kwaliteit. Maar als je eenmaal binnen bent, is dit een mooie manier om fans te vergaren voor het eten dat jij maakt! Je business krijgt dan een vliegende start! Een catering bedrijf beginnen als koken je passie is? Dat is een goed plan!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.