Een goede video maken, hoe doe je dat?

door: Vivienne Westerhoud.
video makenVideo is hot op internet. Menig ‘vlogger’ (=videoblogger) brengt wekelijks of zelfs vaker zijn of haar verhaal op het internet. Je mag jezelf laten zien. Dat is duidelijk. Of je nu een werkelijk belangrijk of interessant verhaal te vertellen hebt, lijkt sommigen niet uit te maken. En wat doe jij als ondernemer? Jij hebt wel degelijks iets belangrijks te delen met de wereld. Je hebt tenslotte en dienst, waarmee je jouw klanten kunt helpen!
Misschien maak je niet elke week een video om op internet te plaatsen en is een eerste kennismaking met een video van jou op je website al voldoende. Zo hebben mensen die op jouw website komen een nog beter beeld van wie jij bent en wat jij zakelijk te bieden hebt.

Goede video, goede voorbereiding

Voor je begint aan video is het belangrijk je goed voor te bereiden. In het oerwoud van reeds aanwezige video’s op het internet wil je graag opvallen. En dan bij voorkeur in positieve zin. Een recht toe recht aan verhaal over wie jij bent en wat jij doet als zakelijke dienstverlener, is niet echt spectaculair en zal weinig kijkers trekken. Het hangt voor het belangrijkste deel van je boodschap af of mensen je video zullen bekijken. Bekijken en zelfs delen als je het echt goed doet. Denk daarom goed na over jouw verhaal. Bedenk iets wat je de kijker kunt geven. Een cadeau in de vorm van een inhoudelijke tip, een korting of inspiratie. Verzin iets waardoor de kijker iets waardevols overhoudt na het kijken van jouw video. Meer kennis, voordeel, een goed gevoel of een glimlach.

Inhoud en techniek

Behalve waardevolle inhoud, is het belangrijk dat je je even goed verdiept in de techniek voor het maken van een video. Als je budget hebt of je wilt eenmalig een bedrijfsvideo maken, raad ik iedereen aan een cameraman daarvoor in te huren. Het is namelijk een vak apart. Maar voor kleine ondernemers, die vaker iets met video willen doen, kan dat een dure grap worden. Dan is het handiger er zelf meer over te leren. Want je moet, behalve je verhaal, ook de techniek serieus nemen. Dat scheelt je echt kijkers. Volg daarom een cursus of leer uit bijvoorbeeld dit boek: Webvideo produceren en publiceren. Of kies een van deze boeken over het maken van film en video.
En vergeet niet: je boodschap is belangrijk voor de wereld. Formuleer goed hoe jij jouw klanten helpen kunt. Daar zitten zij namelijk op te wachten!

Vivienne WesterhoudHartelijke groeten,
Vivienne Westerhoud
www.haareigenzaak.nl
PS. Heb jij meer tips over online video, waarmee je anderen kunt helpen? Laat dat dan hieronder weten! Alvast bedankt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.