Wensenlijstjes maken

door: Vivienne Westerhoud.
Heb jij je wensenlijstje voor het nieuwe jaar al klaar? Wensenlijstjes maken helpt om je doelen te bereiken. Het is wel tijd eraan te beginnen, want de weken vliegen voorbij. Werk je hard en doe je lange tijd dezelfde dingen? En ben je moe of slaap je soms slecht? Of gaat het juist wel goed en ben je tevreden, maar wil je ook wel eens uit de band springen? Maak dan een wensenlijstje. Schrijf alles op wat je wel zou willen. Waar je niet elke week aan toekomt, of zelfs soms in een heel jaar of een leven niet. Schrijf je wensen op, dan komen ze eerder uit!

Grote en kleine wensenlijstjes maken

Als je een wensenlijstje maakt, dan kun je eerst gewoon je hoofd leeg schrijven. Alles wat in je opkomt schrijf je op. Alles wat je leuk lijkt zoals een dagje op stap met vriendinnen, leuke kleren shoppen voor jezelf en je kinderen. Maar ook een nieuw kantoorpand laten inrichten, een paar ton per jaar verdienen, een wereldreis maken, iemands leven redden of God vinden, zouden wensen kunnen zijn. Schrijf ze allemaal op. En laat jouw wensenlijstje gewoon even liggen. Als je deze later dan nog eens bekijkt, dan zullen er wensen bij zijn waar je nog steeds blij van wordt. En andere zul je weg willen strepen. Omdat ze vervult zijn, of er niet meer toe doen.

Maak een moodboard

Als je een tijdje al je wensen opschrijft en vertrouwd raakt met wat jij je allemaal wenst, dan springen er soms een paar wensen uit, die steeds terugkomen. Die er steeds aantrekkelijker uitzien. Als je jezelf een voorstelling maakt van hoe het zou zijn als je wens uitkomt –dat is vooral lastiger als het grote wensen zijn- dan krijg je steeds beter in beeld wat je werkelijk wilt. Als je weet welke wensen dat voor jou zijn, maak daar dan een ‘moodboard’ van. Schilder, knip en plak plaatjes, teksten, munten of veren. Alles wat jouw wensen symboliseert of uitbeeldt mag op jouw moodboard. Het maken ervan geeft jou al een duwtje in de richting om jouw wensen te realiseren. En als het af is en je zet jouw moodboard op een prominente plek in je huis of kantoor, dan herinnert het je elke dag waar jij heen wilt. Met je werk, je relaties, je leven. Dat geeft richting aan je daden en zal je helpen je wensen en doelen te bereiken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.