Wat zijn de voordelen van bedrijfskleding?

Wat zijn de voordelen van bedrijfskleding

We zien steeds meer in de horecagelegenheden dat het personeel dezelfde kleding draagt met het logo van het bedrijf. Maar wat zijn eigenlijk de voordelen hiervan? Want die zijn er zeker. Wat zijn de voordelen van bedrijfskleding? Ik noem een paar belangrijke hieronder.

Wat zijn de voordelen van bedrijfskleding? Herkenbaarheid! 

Wanneer het personeel allemaal dezelfde bedrijfskleding draagt zorgt het voor herkenbaarheid bij de bezoekers en gasten. Hierdoor weten ze aan wie ze dingen kunnen vragen en zorgt het voor herkenbaarheid van het bedrijf. Daarnaast is gebleken dat niet per se het logo van het bedrijf erop hoeft voor de herkenbaarheid. Alleen een kleur kan al voor herkenbaarheid zorgen.  Kijk naar de pakken van de stewardessen en stewards. Deze herkennen mensen uit duizenden. Het zorgt ervoor dat mensen het hemelsblauwe pak gelijk aan KLM koppelen. Werkkleding zorgt ervoor dat je een visitekaartje afgeeft van het bedrijf. Je kunt een bedrijfslogo op de kleding laten bedrukken. En je kunt ook andere voorwerpen binnen jouw bedrijf laten bedrukken met het bedrijfslogo, zoals bijvoorbeeld servetten, kopjes. Je kunt zelfs handdoeken bedrukken

Eenheid voor een goed teamgevoel

Naast het hebben van herkenbaarheid zorgt bedrijfskleding ook voor eenheid. Iedereen ziet er hetzelfde uit en er kan geen onderscheid gemaakt worden door merkkleding. Het hebben en dragen van dezelfde kleding zorgt ook voor een teamgevoel. Dat is een van de belangrijke voordelen van bedrijfskleding. Ook zorgt het ervoor dat werknemers ’s ochtends niet na hoeven te denken over de kleding die ze dragen en of dat goed is voor de representativiteit. Daarnaast moet je bij het kiezen van de kleding nadenken over het comfort. Iedere werknemer moet comfortabel kunnen werken en ook of je onderscheid maakt tussen mannelijke en vrouwelijke kleding. Ook de wisseling met seizoenen kan meespelen in de keuze van de bedrijfskleding. 

Opvallende kleding voor veiligheid  

Herkenbaarheid en eenheid zijn net zo belangrijk als de veiligheid van de kleding. Zeker in sommige beroepen is het verplicht om dezelfde kleding te dragen voor de veiligheid. Dit is dan ook verplicht gesteld in sommige beroepen door de overheid. Het beschermt niet alleen jezelf, maar ook je collega’s tegen gevaar. Bedrijfskleding in bijvoorbeeld de bouw zorgt dat botbreuken en brandwonden voorkomen kunnen worden. De gezondheid van de werknemers staat voorop en is dan ook belangrijk dat iedereen over de juiste kleding beschikt. 

Wat zijn de voordelen van bedrijfskleding? Samengevat

Het dragen van bedrijfskleding heeft voordelen voor het bedrijf, namelijk de herkenbaarheid van het bedrijf bij de gasten. Daarnaast zorgt het voor een teamgevoel en kan er geen onderscheid gemaakt worden op basis van de verschillende kledingmerken die werknemers dragen in hun vrije tijd. Wat zijn de redenen dat in de bouwsector bedrijfskleding veel gebruikt wordt? Daar gaat het vooral om stevige kleding en opvallende hesjes voor de veiligheid van de werknemers. Bij het bepalen van het soort kleding moet het comfort naast de veiligheid voorop staan. Want iedereen moet prettig kunnen bewegen tijdens het werk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.