Printer voor je kantoor aanschaffen: 5 tips

Printer voor je kantoorWanneer je thuis of op de zaak regelmatig moet printen, kan het erg handig zijn om zelf een printer voor je kantoor aan te schaffen. Maar het kiezen van de juiste printer is vaak lastiger dan je in eerste instantie misschien zou denken. Want wat voor printer past er nu het beste bij jouw print behoeften, waar moet je op letten, en welke mogelijkheden moet de printer hebben? We geven je een aantal handige, praktische tips!

1. Kijk naar je behoeften

Wat is het doel van je printer en waar liggen je behoeften? Moet je vooral veel teksten kunnen printen, of zijn ook foto’s belangrijk? Print je vaak, of maar eens in de zoveel tijd? Door dit soort vragen vooraf te beantwoorden kun je uiteindelijk beter een keuze maken.

2. Een laser- of inkjet printer?

Afhankelijk van je print behoeften kies je uiteindelijk voor een laser- of inkjetprinter. Let goed op, want hier zit best wat verschil tussen. Een inkjetprinter werkt perfect wanneer je een printer nodig hebt voor foto’s en kleuren, terwijl een laserprinter weer een stuk handiger is voor tekst en documenten. Een laserprinter werkt net wat sneller, maar een inkjetprinter levert weer een specifieke kwaliteit. Daarnaast werkt een laserprinter met cartridges die vrij prijzig kunnen zijn, en een inkjet printer werkt met toners; en online kun je vaak goedkope toners bestellen.

3. De functionaliteiten

Veel printers kunnen tegenwoordig meer dan alleen printen. En hoewel een printer handig is, is het nog handiger wanneer je printer ook kan kopiëren en scannen. Zijn dit functionaliteiten die je regelmatig gebruikt? Ga dan op zoek naar een multifunctionele printer: zo heb je alles in een!

4. Welke cartridges?

Kies je voor een laserprinter, dan moet je goed op de cartridges letten. Sommige printers maken namelijk gebruik van een gecombineerde cartridge, wat betekent dat de hele cartridge vervangen moet worden zodra er een enkele kleur op is. Kies dus liever voor een laser printer met afzonderlijke cartridges om in de toekomst wat op de kosten te kunnen besparen.

5. Verbinding met internet

Niet iedere printer kan aan meerdere computers op hetzelfde netwerk gekoppeld worden: hier heb je een printer met goede netwerkopties voor nodig. Wil je jouw printer aan kunnen sluiten op de wifi, dan moet deze er specifiek de mogelijkheid voor hebben. Heeft de printer deze mogelijkheid niet, dan zul je met netwerkkabels aan de slag moeten.

Waar moet jouw printer aan voldoen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.