Je kantoor goed beveiligen, hoe doe je dat?

Je kantoor goed beveiligen

Je kantoor moet een veilige plek zijn. En ook als jij en je werknemers naar huis zijn, moet je zeker weten dat je inventaris veilig is tegen inbraak. Vaak heb je vooral kostbare computers en andere hardware in je kantoor staan. Maar misschien ook opslag van goederen. En als het je gehele bedrijfsvoorraad betreft is het zeker belangrijk om deze goed te beschermen tegen inbraak en brand. Natuurlijk heb je daar ook verzekeringen voor. Maar als je het niet goed beveiligd, heb je kans dat verzekeraars niet uitbetalen. Hoe doe je dat? Je kantoor goed beveiligen? Tegen inbraak, brand of andere schade.

Brandmelders en een nooduitgang

In elk pand in Nederland is een goede brandveiligheid verplicht. Zeker als er mensen werken. Je moet voldoende brandmelders, brandblussers en ook een nooduitgang hebben. Als je niet zeker weet of je goed zit, kun je een expert uitnodigen. Ook een Bhv’er is onderdeel van de veiligheid op kantoor. Als er iemand onwel wordt, moet er altijd iemand aanwezig zijn, die weet wat hij moet doen.

Goede sloten op de deuren en ramen

Het is belangrijk om genoeg uitgangen te hebben als je op kantoor aanwezig bent. Maar vervolgens moet je die uitgangen ook goed beveiligen als je ’s avonds naar huis gaat. Voor nooduitgangen kun je deuren hebben, die alleen van binnenuit open gaan. Die zijn vaak lastig om van buitenaf open te breken. Andere deuren moeten goede sloten hebben. Het is belangrijk om voor kwaliteit te kiezen. Weet je niet zeker wat de beste kwaliteit sloten is voor jouw deuren? Of hoe je deze moet installeren? Neem dan gewoon contact op met jouw dichtstbijzijnde slotenmaker in Arnhem, Utrecht, Amsterdam of waar dan ook je kantoor zit. En vraag om advies van een expert.  

Je kantoor goed beveiligen met bewakingscamera’s

Wil je jouw beveiliging opschalen? Omdat de buurt waar je kantoor ligt, ‘snachts niet echt veilig is. Als er om een kantoor ’s avonds en ’s nachts weinig mensen op staart zijn, kunnen inbrekers makkelijker hun gang gaan. Ga dan voor beveiligingscamera’s. Camera’s zijn een goede manier om inbrekers af te schrikken en kunnen helpen bij het identificeren van inbrekers, wanneer ze op ongelukkige wijze toch hun slag hebben weten te slaan. Plaats de camera’s op handige en strategische locaties rondom je kantoor, zoals bij de voor- en achterdeur. Of bij de ramen op de begane grond.

Verlichting rondom het pand van je kantoor

Een goed verlicht pand kan inbrekers afschrikken en zorgt ervoor dat verdachte activiteiten beter zichtbaar zijn. Daarom is het handig om te zorgen voor voldoende verlichting rondom het pand waar jouw kantoor zich bevindt. Plaats bijvoorbeeld een bewegingssensor bij de deur, die direct aanspringt wanneer er iemand bij de voordeur beweegt. Wanneer je de verlichting plaatst is het verstandig om dit ook aan de achterkant van het gebouw te plaatsen. Inbrekers komen graag via donkere achterplaatsen binnen.

Laat de deur ook overdag niet open

De tijd dat iedereen maar in- en uit kan lopen in een kantoorpand is een beetje voorbij. Misschien kun je leveranciers een code geven om binnen te komen. Verander dan elke maand de code, zodat niet teveel mensen de code kennen. Of zet iemand achter de receptie, die bezoekers kan ontvangen. Je kunt dan namen registreren en alleen mensen binnen laten, die daar echt iets te zoeken hebben. Je kantoor goed beveiligen is belangrijk voor elke ondernemer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.