Transport naar Hongarije: kies voor professionals

Transport naar Hongarije

Ben je van plan om goederen te transporteren naar Hongarije? Dan kan dit een flinke uitdaging zijn. Het is belangrijk om alle douaneformaliteiten in orde te hebben en ervoor te zorgen dat de goederen veilig en op tijd op hun bestemming aankomen. Het is dan ook aan te raden om het transport naar Hongarije over te laten aan professionals. Waarom? Dat leg ik graag even uit. En ik geef je tips voor een soepele afhandeling.

Net als bij andere landen in de regio is de Nederlandse export naar Hongarije hard gegroeid de laatste jaren. In 2013 voerden we nog voor zo’n € 2,5 miljard uit, in 2019 lag dit cijfer rond de € 4,3 miljard. Dat is een stijging van wel 72%. Ook de import uit Hongarije steeg in diezelfde periode hard. Maar niet zo hard als de export (bron: RVO) Meer weten?

Minder stress en gedoe

Door het transport naar Hongarije over te laten aan professionals, heb je zelf minder stress en gedoe. Het transportproces wordt namelijk volledig uit handen genomen en het logistieke bedrijf zorgt ervoor dat alles op rolletjes verloopt. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over de juiste papieren, het inpakken van de goederen en het transport zelf. Dat geldt natuurlijk ook voor andere landen dan Hongarije!

Voorkomen van fouten en vertragingen

Professionals hebben jarenlange ervaring in het transporteren van goederen naar het buitenland en weten precies wat er bij komt kijken. Hierdoor is de kans op fouten en vertragingen een stuk kleiner. Dit bespaart niet alleen tijd, maar ook geld en energie.

Betere veiligheid van de goederen

Een ander voordeel van het inschakelen van een logistiek bedrijf voor het transport naar Hongarije, is dat de veiligheid van de goederen beter gewaarborgd wordt. Het logistieke bedrijf zorgt ervoor dat de goederen op de juiste manier verpakt en vervoerd worden, zodat ze onbeschadigd op hun bestemming aankomen.

TIPS:

Controleer de ervaring en kwalificaties

Wanneer je op zoek gaat naar een logistiek bedrijf voor internationaal transport Hongarije is het belangrijk om te kijken naar de ervaring en kwalificaties van het bedrijf. Een bedrijf dat al jarenlange ervaring heeft met het transporteren van goederen naar het buitenland, weet precies wat er bij komt kijken en kan je dus goed van dienst zijn.


LEES OOK: Wat kan een vertaalbureau betekenen bij internationaal ondernemen?


Kijk naar de diensten en duurzaamheid

Het is ook belangrijk om te kijken naar de beschikbare diensten van het logistieke bedrijf. Bieden zij bijvoorbeeld ook vervoer aan naar andere landen? Hierdoor kan je goed inschatten hoe ervaren een bedrijf is. Daarnaast is klimaatneutraal vervoer ook steeds belangrijker. Kijk dus ook naar de duurzame opties van een bedrijf. Hebben ze bijvoorbeeld elektrische vrachtwagens of doen ze nog alles op diesel? Door hiernaar te kijken, kan je jouw bedrijf ook een boost geven richting duurzaam ondernemen.

Vraag naar transportverzekering en douaneformaliteiten

Vraag naar de transportverzekering en de douaneformaliteiten. Een goed logistiek bedrijf heeft een transportverzekering, zodat jouw goederen verzekerd zijn tijdens het transport. Daarnaast hebben zij kennis van de douaneformaliteiten en zorgen zij ervoor dat de benodigde documenten en vergunningen in orde zijn. Zo kunnen jouw goederen zonder problemen de grens over. Exporteer je naar Hongarije? Kies dan voor een bedrijf dat goed op de hoogte is van de geldende regelgeving en procedures in Hongarije. Dat geldt natuurlijk ook als je naar andere landen exporteert. Kies altijd voor ervaren transporteurs.

Foto door Quintin Gellar via Pexels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.