Home > Nieuws & Tips > Kantoor & benodigdheden > Inrichting kantoor? Ruimte, stijlvol en minimalistisch

Inrichting kantoor? Ruimte, stijlvol en minimalistisch

inrichting kantoorNu iedereen digitaal en virtueel kan werken is de functie van het kantoor veranderd. Veel mensen werken deels vanuit huis. Of zijn onderweg en overleggen via skype of andere applicaties met elkaar. Werken met documenten doen we in de cloud, zodat iedereen erbij kan. We hoeven voor de meeste werkzaamheden niet eens meer perse op kantoor te zijn. Maar het is toch goed elkaar en onze klanten live te blijven ontmoeten. Dat kantoor ziet er anders uit. Sfeervol, stijlvol en minimalistisch. Met stijlvol bedoel ik ‘in geheel eigen stijl’, passend bij de identiteit van de onderneming. Zodat iedereen zich er thuis kan voelen.

Open ruimte in plaats van muren

Als je muren weglaat, ontstaat er ook een open sfeer. Niemand hoeft meer weg te duiken achter een dichte deur. Het gevoel van ‘samen de klus klaren’, wordt daardoor groter. Er is minder hiërarchie en meer verbinding. Er ontstaat ook veel ruimte. Er is geen behoefte meer aan kasten voor archieven of administraties. Dat zit immers allemaal in de cloud. Kantoren kunnen open, ruimtelijk en opgeruimd zijn. Tegelijk besteden meer bedrijven aandacht aan de sfeer en stijl van het kantoor. Wie zijn wij als bedrijf? Waar staan wij voor? Welke sfeer hoort daarbij? Het is leuk en goed om dat samen met medewerkers te bepalen. Zij brengen er immers ook een groot of minder groot deel van hun werktijd door. Wat je samen neerzet, straal je uit naar je klanten. Let daarbij op de verbinding tussen de kernwaarden en de uitstraling.

Inrichting kantoor

Inrichting kantoor? Waar begin je? Als je weet waar het bedrijf voor staat, komen er vanzelf beelden. Met beelden kun je een moodboard maken. Een stijlbord met vormen en kleuren of zelfs al meubels. Als werknemers naar kantoor komen, mogen zij zich er thuis voelen. En je hebt een grote tafel nodig om te vergaderen of presentaties te geven aan klanten. Wat voor tafel en stoelen je kiest is belangrijker dan je denkt. Natuurlijk moet je binnen een budget blijven, maar koop niet alles volgens de standaard. Want dan krijg je nooit de juiste sfeer. Kijk eens naar een mooie kloostertafel bijvoorbeeld en kies daar eenvoudige of juist mooie luxe stoelen bij. Die stoelen mogen lekker zitten. En ze hoeven niet perse nieuw te zijn. Kijk ook eens of je tweedehands mooie stijlvolle spullen kunt vinden. En plaats niets wat overbodig is. Minimalisme geeft ruimte voor creativiteit en inspiratie.

Ik ben benieuwd hoe thuis jij je voelt op kantoor. Is de sfeer goed?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *