Vrouwelijk leiderschap event bij CIC in Rotterdam voor ondernemers

Melissa Ablett en Joyce Kornet van CIC Rotterdam
Melissa Ablett (l) en Joyce Kornet (r)

Wat is CIC? De volledige naam is Cambridge Innovation Center, een inspirerend concept dat uit Amerika over kwam waaien. ‘Overwaaien’, dat klinkt wat te makkelijk, want twee ambitieuze vrouwen maken zich er al vijf jaar sterk voor. En het is hen gelukt om van CIC een broedplaats van innovatie en verbinding te maken. De komende jaren zetten zij zich in voor meer diversiteit. Zij willen van CIC een inclusieve plek maken, waar mannen én vrouwen uit alle windrichtingen zich geïnspireerd en gesteund voelen in hun ondernemerschap. Op 1 juni 2022 organiseren zij een vrouwelijke leiderschap event!

Over CIC: een innovatief concept uit Amerika

Als je het heel plat zegt, verhuurt CIC kantoorruimte aan ondernemers. Maar dan heb je zeker niet alles gezegd. CIC is een plek waar start-ups en scale-ups met een innovatief karakter werken en zich ontwikkelen. Naast de ruimte, faciliteert en regisseert CIC namelijk ook ontmoetingen met de juiste partijen. Overheid, het bedrijfsleven, scholen en investeerders worden samengebracht onder één dak. Zo werd het een broedplaats voor innovatieve bedrijven, die een grotere kans hebben op succes.

“Vijf jaar geleden bracht Melissa Ablett CIC naar Nederland. Het was toen in Amerika al een groot succes. Met meerdere filialen door het hele land. De keuze voor Rotterdam was snel gemaakt. Infrastructuur en toegankelijkheid, samen met een internationale oriëntatie geven de stad de juiste eigenschappen om succesvol te groeien als bedrijf. Wij huisvesten inmiddels 250 ondernemers en organisaties. Onze missie is: de wereld beter te maken door innovatie.”

Joyce Kornet van CIC Rotterdam

Meer vrouwen aantrekken: vrouwelijk leiderschap event

Bij CIC borrelt het van inspiratie, kennis en ondernemerschap. Maar het blijkt dat slechts 15% van die ondernemers vrouw is. Daar wil Joyce Kornet als general manager van CIC  iets aan doen. Door inspirerende bijeenkomsten te organiseren en vrouwelijke rolmodellen voor het voetlicht te brengen. CIC heeft de ambitie om in 2025 meer dan 20% vrouwen in haar community te huisvesten.

“Die inspiratie door rolmodellen begint al op de basisschool. Meisjes en jongens mogen leren dat vrouwen net zo goed innovatief en ondernemend kunnen zijn als mannen. Aan die culturele verandering in de samenleving leveren wij graag een bijdrage. Om te beginnen met een vrouwelijk leiderschap event. Daar spelen verhalen van succesvolle vrouwelijke ondernemers de hoofdrol.”

Joyce Kornet

Geen woorden maar daden

Als je in Rotterdam een voornaam van een vrouw noemt, weet iedereen welk bedrijf zij leidt. Vrouwen aan de top zijn schaars en CIC vindt dat dat anders moet. Daarom gaan zij actief partnerships aan met organisaties als Diversiteit in Bedrijf van de SER, Female Ventures en Voice of All Women. Krachten bundelen is een sterke eigenschap van de vrouwen bij CIC.

“Deze samenwerkingen gaan ons helpen verandering te brengen. Door inspirerende startups met vrouwen aan de leiding letterlijk en figuurlijk de ruimte te geven, dragen wij bij aan een inclusief Rotterdams ondernemersklimaat.’

Joyce Kornet van CIC Rotterdam

Over het Vrouwelijk Leiderschap Event

Vrouwelijk leiderschap event bij CIC Rotterdam

Dit event vindt plaats bij CIC Rotterdam op woensdag 1 juni 2022 van 17.00 – 18.30 uur. Het is een Engelstalig event, waarbij CIC een forum heeft samengesteld van succesvolle vrouwelijke ondernemers. Zij vertellen hun verhaal en delen ervaringen in hun weg naar succes. Een inspirerende, interactieve bijeenkomst voor elke ondernemende vrouw met ambitie! Wil jij erbij zijn op 1 juni? Meld je dan hier GRATIS aan!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.