Laat de beste impressie achter bij klanten

beste pizzaJe hebt een geniaal idee bedacht waarmee je een probleem wilt oplossen en dus begin je een eigen bedrijf. Het is een grote stap maar je weet het zeker: ‘dit wordt een groot succes en ik heb vanaf nu alle vrijheid van de wereld want ik ben eigen baas’. Je product is goed en je bent een expert op jouw vakgebied. Die klanten moeten dan automatisch ook wel volgen, toch?

Starten

Het is zover, je bent gestart met je eigen bedrijf. De inschrijving bij de Kamer van Koophandel is voltooid, je hebt een zakelijke bankrekening geopend en bent klaar om te gaan ondernemen. Maar, hoe krijg je mensen zo ver om klant bij je te worden? Waarin onderscheid jij je van jouw concurrenten, en waarom zouden mensen voor jou moeten kiezen?

Online & Website

Veel startende ondernemers beginnen met het (laten) bouwen van een website. Hiermee geef je aan dat je “open voor business” bent. Maar met alleen een website ben je er nog niet. De concurrentie is online moordend en er zijn vast meer mensen die ongeveer hetzelfde doen als wat jij aanbiedt.

Voor het voortbestaan van het bedrijf is het belangrijk dat je genoeg klanten krijgt om te overleven. Je kunt ervoor kiezen om online te adverteren voor je bedrijf, in zoekmachines en op social media. Zo komen mensen op je website, en misschien vullen ze zelfs wel een contactformulier in, mooi! Dan neem je zo snel mogelijk contact met ze op, en misschien verkoop je ze wel een product of dienst. Zoals je kunt lezen is dat een redelijk arbeidsintensieve manier van klanten krijgen, vooral als je dit met 100 klanten per week moet doen.

Samenwerken

Ook door offline promotie te maken kan je zorgen voor een mooie zichtbaarheid van je product of dienst. Doe een beroep op je netwerk en zoek naar bedrijven die iets aanbieden wat complementair is aan jouw product of dienst. Ben je bijvoorbeeld interieurstylist? Zoek samenwerkingen met een makelaar zodat je samen kunt zorgen dat een huis beter verkoopt. Heb je een bloemenzaak? Zoek dan contact met bijvoorbeeld een weddingplanner in de buurt en vraag of je flyers van jouw bedrijf bij haar mag neerleggen.

Laat de beste impressie achter

beste impressieStel, je hebt een leuk gesprek gehad op een netwerkborrel met de directeur van een groot bedrijf. Dit bedrijf kon wel eens een perfecte klant voor je zijn. Je schudt handjes en praat even met elkaar, maar de volgende dag is hij je waarschijnlijk alweer vergeten.

Daarom is het mooi als je vooraf aan de netwerkborrel, professionele en opvallende visitekaartjes hebt laten drukken. Mensen vinden het leuk om iets te krijgen van iemand waar ze een leuk gesprek mee hebben gehad, ook al is het enkel een visitekaartje. Dit is het gevoel van wederkerigheid, en de kans is groot dat je ook het kaartje van de directeur ontvangt. Nu heb je zijn/haar contactgegevens en jouw kaartje zal vast nog een keertje voorbij komen bij de directeur.

Het is tegenwoordig mogelijk om online gemakkelijk je visitekaartjes te laten drukken, ook als deze wat meer opvallend zijn dan de standaard visitekaartjes. Kies bijvoorbeeld voor een online drukker zoals PeterPrint. Zij drukken voor een zeer lage prijs een grote stapel visitekaartjes voor je, en bezorgen deze ook nog eens snel bij je thuis of op kantoor. Heb je maar een kleine oplage visitekaartjes nodig? Ook dat kunnen ze bij PeterPrint erg goed, je kunt al bestellen vanaf 1 kaartje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.