Kantoor opknappen voor een betere uitstraling

kantoor opknappenJaren geleden deed ik een sales opdracht bij een bedrijf op kantoor. Ik was daar twee dagen per week en mocht klanten binnen halen. Erg leuk om te doen. Het was alleen jammer dat ze in een oud kantoor zaten, dat totaal geen uitstraling had. Je kent het wel. TL balken, witte muren met lage plafonds. En een stoffig tapijt dat z’n beste tijd gehad heeft. En toch was het de bedoeling om klanten uit te nodigen op dit kantoor. Ik raadde het mijn klant af. Het kantoor was absoluut geen goed visitekaartje. Mijn advies werd helaas niet opgevolgd. Later hoorde ik terug dat de genodigden geen goede indruk hadden gekregen. Omdat de ruimte ongezellig en rommelig was. Dat straalt af op de ondernemer. Het gaf niet voldoende vertrouwen.

Kantoor opknappen

Hoe lang geleden ging jij voor het laatst je kantoor opknappen? Heb je er weleens aan gedacht om de muren een kleurtje te geven? Een kleur die past bij het gevoel dat jij je klanten wilt geven? Een kleur die past bij jou. En de dienst of het product dat je verkoopt. Zelf werk ik vanuit huis. Als er klanten op bezoek komen, dan ontvang ik ze aan de keukentafel. Daar zien en voelen mensen wie en wat ik ben. Maar meestal neem ik mijn klanten mee naar een restaurant. Voor een lekkere lunch. Ik zoek dan een plek uit die mij inspireert.

Zelf doen of vakman? In elk geval goede verf!

Het is natuurlijk heerlijk om een kantoor te hebben. Zeker als je daar met een fijn gevoel kunt werken en klanten kunt ontvangen. Als je jouw muren een kleurtje wilt geven. Stroop jij dan zelf de mouwen op? Of laat je een vakman komen? In beide gevallen zou ik Sikkens verf gebruiken. En als je aan de buitenkant van je huis of kantoor iets wilt verven de Sikkens Rubbol XD High Gloss. Of een andere verf van hoge kwaliteit. Want als je eenmaal aan de slag gaat, dan wil je wel dat het duurzaam is.

Welke kleur kies jij?

En heb je al een idee voor een kleur? Roze is misschien niet de eerste kleur waar je aan denkt. Maar alles is mogelijk, zolang het bij jou en jouw producten past. Een schoonheidsspecialiste zal eerder een zoete kleur kunnen gebruiken dan een advocate. Maar ook zakelijke dienstverleners kunnen een kleur als okergeel of mosgroen prima combineren met indrukwekkende lederen fauteuils. Ik zou oranje gebruiken, omdat ik daar vrolijk van wordt en het logo van Haar eigen Zaak! oranje is. Welke kleur zou jij kiezen als je jouw kantoor gaat opknappen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.