Home > Geld > Steeds meer vrouwen storten zich op trading

Steeds meer vrouwen storten zich op trading

steeds meer vrouwen in tradingTrading is een mooi woord voor handelen op de beurs. Dit kan in aandelen van een specifiek bedrijf of grondstof zijn, maar ook trading in valuta, de forex, wordt vaak gedaan. Trading is niet alleen weggelegd voor de beurshandelaren, ook de ‘gewone sterveling’ kan zich op de wereld van trading storten. Trading wordt vaak gezien als iets wat alleen voorbehouden is aan mannen, maar niets is minder waar. Misschien zijn vrouwen zelfs wel beter in het strategische spel wat trading heet. Desondanks houden veel mensen nog vast aan de oude gedachte dat het een echte mannenwereld is. We vertellen je in dit artikel waarom vrouwen juist zo goed kunnen zijn in trading.

Emoties onder controle

Een van de eerste dingen die je als startende trader leert, is dat je nooit moet handelen vanuit emotie. Daarnaast is nederigheid erg belangrijk. Gedachten als ‘ik ga slapend rijk worden’ of ‘dat doe ik wel even’ zullen je de das omdoen. Vrouwen zijn doorgaans minder hoogdravend op dat gebied. Verder durven vrouwen sneller toe te geven dat ze iets verkeerd hebben gedaan dan mannen. Een vrouw zal binnen trading dan ook sneller een les trekken uit een verkeerde strategie en deze aanpassen op een manier die wel succesvol is.

Omgaan met verlies

Trading gaat via een tradingplatform en afhankelijk wat het onderwerp van je trading is, kan het gaan om kleine winsten en verliezen. Vrouwen zijn doorgaans wat geduldiger dan mannen en kunnen het opbrengen om te wachten tot het ideale moment van kopen of verkopen. Ondanks dat men denkt dat vrouwen emotioneler zijn dan mannen, hebben juist vrouwelijke traders de emoties veel beter onder controle dan hun mannelijke collega’s. Verliezen worden veel makkelijker geaccepteerd en worden slechts gezien als een bewijs dat de gekozen strategie niet werkt. Hierdoor kunnen vrouwen ook sneller accepteren dat hun keuze niet de beste is en tijdig ingrijpen om grote verliezen te voorkomen.

Bijzonder geschikt

Verwonderlijk is het als je je bedenkt dat tot 1968 het voor vrouwen niet toegestaan was om zich op het parket in London te bevinden. Tegenwoordig wordt er nog altijd gestreden voor gelijke rechten en kansen voor vrouwen. En dat is natuurlijk geheel terecht! Het is dan ook tijd dat ook het vak van trader voor vrouwen steeds normaler wordt. Het biedt enorm veel kansen voor vrouwen die toch graag thuis zijn om voor de kinderen te zorgen, maar daarnaast ook graag een inkomen verdienen.

Trading doe je immers waar jij dat wilt. Er liggen heel veel kansen binnen de wereld van de trading te wachten op vrouwen. Ben jij van plan om je in deze nieuwe wereld te begeven? Begin dan niet lukraak, maar lees je in en ontwikkel een strategie. Er is demo software beschikbaar waarmee je de door jou gekozen strategie kunt testen. En wanneer je het gevoel hebt dat je de fijne kneepjes van het vak onder de knie hebt, dan ben je klaar voor het echte werk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.