Een nieuwe website! Hoe doe je dat?

door Vivienne Westerhoud.
nieuwe websiteDeze zomer is het alweer 13 jaar geleden dat ik mij met overgave op het internet stortte. Ik wilde schrijven. Ik wilde inspireren. Ik wilde ontmoeten. En dat is gelukt. Ik geniet al die jaren al van inspirerende mensen, het delen van informatie, het promoten van andere ondernemers en het is niet te geloven, hoeveel ik zelf geleerd heb! Ik vier geen lustrum dit jaar, maar ik heb wel voor de tweede keer mijn sites vernieuwd. Sinds een jaar of 6 werk ik met WordPress. Dat is nog steeds de beste software om een website mee te maken. Het wordt veel gebruikt, er zijn regelmatig automatische updates en je kunt je site er goed mee optimaliseren voor de zoekmachines. Ik ben benieuwd wat jij van mijn nieuwe website vindt. Laat je het mij weten?

Nieuwe website voor Haar eigen Zaak!

Mijn website is dus nog steeds gemaakt van WordPress. Sterker nog, hij is nog steeds hetzelfde als 6 jaar geleden. Ik heb er alleen een nieuwe ‘theme’ op gezet, zoals dat heet. In de loop der jaren heb ik veel zelf geleerd over WordPress, maar als je een nieuwe theme upload, dan ben je even je gehele look & feel kwijt. Je moet de homepage opnieuw opbouwen en de achtergrond, kleuren en voorkeuren en menu’s allemaal opnieuw instellen. Gelukkig wist ik hoe ik het wilde hebben en had ik de hulp van een technische man, Maarten Zijlmans, die mij vertelde hoe ik te werk kon gaan en mij redde als er iets fout ging. Wat een held! Maarten verstaat de kunst om techniek te vertalen naar gebruikersgemak en kan alles in ‘Jip en Janneke taal’ uitleggen. Als je ooit aan de slag gaat met je website, zorg dan dat jouw technische man deze eigenschappen ook heeft!

Waar moet je op letten bij een nieuwe website?

Als je met WordPress een nieuwe website wilt maken, dan zul je op www.wordpress.com zien dat het helemaal gratis is. Zelfs de hosting is geregeld als je zou willen. Het nadeel daarvan is dat je dan wel voor je website die je bijvoorbeeld www.ikke.nl wilt noemen, een URL als www.ikke.wordpress.com moet accepteren. En dat is niet zo mooi. Daarom adviseer ik je bij een hostingpartij jouw site te laten hosten. Zij zetten dan de gratis software van WordPress klaar op jouw eigen URL www.ikke.nl. Als je het simpel houdt, kun je zelf al een heel eind komen met het maken van je nieuwe site. Ik raad je aan voor een paar tientjes een goede responsive ‘Theme’ aan te schaffen op themeforest.net. Maak een indeling van de informatie die je wilt delen en verzin de menu’s die je daarvoor wilt aanmaken. Let ook op de zoekwoorden waarop je gevonden wilt worden en verwerk die in je teksten. En om een goede optimalisatie voor de zoekmachines te krijgen, installeer je de plugin WordPress SEO van Yoast. Je merkt het al, ik ben erg enthousiast!

Laat je mij weten wat je van de nieuwe website vindt? Ik zie uit naar jouw reactie!

Vivienne WesterhoudHartelijke groeten,
Vivienne Westerhoud
Haar eigen Zaak!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.