Zakelijk rijden, wat kies jij?

Heb jij een eigen zaak en denk je eraan een auto op de zaak te gaan rijden? Het voordeel is dat je de kosten van het rijden inclusief brandstof af kunt trekken van de belasting. Reken wel uit wat je kwijt bent aan de bijtelling als je de auto ook privé gaat rijden. Je betaalt dan elk jaar een percentage van de aankoopwaarde van de auto aan de belastingdienst.En als je schade maakt? Waar moet je dan je schadeauto verkopen?

Elektrisch of fossiele brandstof?

Kies je voor een elektrische of hybride auto, dan is deze bijtelling voor privé gebruik beduidend lager. Kies je bijvoorbeeld voor een nieuwe Mitsubishi Outlander PHEV, dan betaal je in 2016 15% bijtelling. Vind je bij een van de dealers een PHEV die al in 2015 op kenteken is gezet, dan kun je zelfs met 7% bijtelling gaan rijden. Maar ook de ‘gewone’Outlander in benzine of diesel uitvoering is de moeite waard om eens uit te proberen. Vraag een proefrit aan en ervaar het zelf.

Kleine voordelige of mooie sportieve auto

Wil je een kleiner of sportief model rijden als je zakelijk op pad gaat? Kijk dan eens naar de lowbudget Mitsubishi Space Star, die in aanschaf nog geen tienduizend euro kost. Dat scheelt natuurlijk ook in de bijtelling. En als je echt sportief wilt rijden neem dan de Mazda MX-5. Daarmee steel je echt de show! Het prachtige design en de mooie prestaties hebben deze auto meerdere prijzen opgeleverd dit jaar in New York, waar deze tot auto van het jaar 2016 werd verkozen.

Tweedehands en schadeauto verkopen

Schadeauto VerkopenJe kunt natuurlijk ook een tweedehands auto op de zaak zetten. Om te bepalen op welke bijtelling voor privé gebruik je dan moet rekenen, heeft autoweek een bijtellingcalculator online gezet. Heel handig, want het is soms lastig omdat elk jaar weer andere regels tellen. Zoek voordat je een auto kiest altijd goed uit wat de kosten zijn. Als je met spoed een nieuwe auto nodig hebt omdat je schade hebt gereden. Weet dan dat er diverse partijen zijn die jouw schadeauto kunnen kopen. Google maar eens op ‘Kapotte auto verkopen’. Zij halen de auto in heel Nederland op. Wel handig als je snel van je schadeauto af wilt en op zoek gaat naar een nieuwe!

Heb jij een droomauto die je graag zakelijk zou willen rijden? Laat het weten en inspireer anderen met jouw verhaal.
Auto’s zijn emotie en ze geven je vrijheid!
Hartelijke groeten, Vivienne Westerhoud.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.