Verleng de levensduur van je auto

Levensduur van je auto verlengen

Levensduur autoDe levensduur van je auto verlengen. Hoe doe je dat? Ben jij als ondernemer grotendeels afhankelijk van je auto? En rijd je niet in een lease auto? Dan wil je er waarschijnlijk alles aan doen om de levensduur van je favoriete vervoersmiddel te verlengen. Er zijn allerlei gewoontes die je jezelf kunt aanleren die hier aan bijdragen.

Minder schade rijden

Je doet natuurlijk altijd je best om veilig door het verkeer te manoeuvreren. Maar bijvoorbeeld parkeren blijft voor veel mensen een pijnpunt. Vooral in de grote stad moet je vaak fileparkeren, dus als je dit last vindt, volg dan eens een cursus fileparkeren. En kijk dan ook eens naar andere korte workshops die autoschade helpen te voorkomen. Wat dacht je van een slipcursus voordat het straks weer glad op de weg wordt?

Let op je rijstijl

Op je rijstijl letten heeft niet alleen te maken met ongelukken voorkomen. Hard remmen of snel optrekken zorgt namelijk voor snellere slijtage aan de auto. Daarnaast kosten deze acties veel meer brandstof en dat willen juist graag voorkomen. Voor de bankrekening en voor de natuur. Onderzoek van het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) en het Energie Centrum Nederland (ECN) heeft aangetoond dat als wij allemaal met 100 kilometer per uur gaan rijden, er 25% minder CO2 wordt uitgestoten.

Regelmatig onderhoud

Oude of nieuwe auto? Regelmatig onderhoud is altijd nodig. Natuurlijk heeft een nieuw model minder onderhoud nodig, maar ververs de olie op tijd en houd de druk van je banden in de gaten. Ook slijtage van de remmen dien je in de gaten te houden. Vaak is het van het dashboard af te lezen of er onderhoud nodig is en aan welk deel van de auto. Ga bij een vreemd geluid of geur direct naar de dichtstbijzijnde garage én ga altijd in op uitnodigingen voor onderhoud die de dealer je stuurt. Zij houden voor je in de gaten wanneer je auto hier echt aan toe is. Meestal één keer per jaar of om de 15.000 kilometer.

Minder rijden

Je auto helemaal stil laten staan, doet de wagen geen goed. Problemen met de accu of vierkante banden kunnen een gevolg zijn. Minder rijden is echter wel een goed idee en bovendien een simpele manier om de levensduur van je auto te verlengen. Pak voor korte tripjes de fiets, skates of ga een stukje lopen. Fijn voor de gezondheid, daar moet je ook zuinig op zijn. Want zonder jou draait het bedrijf toch minder goed. Verleng dus niet alleen de levensduur van je auto, maar wees ook zuinig op jezelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.