In de file staan kost veel tijd, hoe los jij dat op?

In de file staan

In de fileGa jij nog in de file staan? Of reis je op een andere manier of op andere momenten van A naar B? Het blijft verbazingwekkend hoe we in Nederland massaal al jaren, dag in dag uit stil gaan staan op de snelwegen. Vooral in de Randstad mag je gemakkelijk een half uur extra reistijd rekenen om op je bestemming te komen. Doe jij daar nog aan mee? Ondernemers kunnen hun tijd zelf indelen. Ze kunnen zelf bepalen waar zij kantoor houden ten opzicht van hun woonplaats en bepalen zelf op welke momenten zij afspraken maken met hun klanten. Hoe ga jij daarmee om?

Filedruk neemt toe

In de jaren dat het minder ging met de economie, nam de filedruk iets af op de Nederlandse snelwegen. Maar de afgelopen jaren neemt deze weer elk jaar toe. In 2015 constateerde de ANWB een stijging van de filedruk van tien procent. Dat gold niet voor alle regio’s. Rond Rotterdam verbeterde de doorstroming  sterk in dat jaar, maar in de regio Amsterdam stonden we juist langer stil. Verkeerstechniek en de verbreding van snelwegen kan de doorstroming sterk bevorderen. Maar een structurele oplossing voor het probleem kan liggen in flexibele werktijden en werken vanuit huis. Of als meer mensen ervoor kiezen dichtbij huis te gaan werken. Zodat zij lopend of op de fiets naar hun werk kunnen.

Alternatieven voor de snelweg

Alleen de werktijden aanpassen met de sterke toename van het aantal auto’s op de weg en de gereden kilometers blijkt niet voldoende. Want ook de filevorming overdag is sterk toegenomen. Ook in 2016 stonden we langer stil op de snelweg dan het jaar ervoor. Slechte weersomstandigheden, meer ongevallen en veel werk aan de weg zijn belangrijke factoren bij de groei van het aantal files. We lijken er maar geen grip op te krijgen. En we blijven met z’n allen doen wat we altijd al deden. We gaan er gewoon elke dag met z’n allen staan. Wat doe jij als ondernemer om jezelf en je werknemers deze kostbare tijd te besparen? Kies je voor het openbaar vervoer? Werk je flexibel vanuit huis? Zijn flexibele werktijden onderdeel van de strategie om deze tijd te besparen? Of open je kantoor om de hoek en kies je werknemers uit de buurt? En zijn er nog andere opties om te voorkomen dat je elke dag tijd verliest met stilstaan op de snelweg? Ik ben benieuwd hoe jij dat oplost. Laat het ons weten door hieronder jouw tactiek te delen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.