Gebruikte auto van de zaak? Suzuki Swift!

Gebruikte auto van de zaak

Denk jij nog steeds dat het belangrijk is om klanten te bezoeken met een grote auto? Om ze te imponeren en daarmee jouw succes uit te stralen? Dat is allang verleden tijd. Kom rustig met de trein, ga elektrisch rijden of koop een zuinige gebruikte auto van de zaak. Dat maakt veel meer indruk op mensen. Rekening houden met het milieu is in de mode. Consuminderen en minder vlees eten ook. Een tweedehands auto kopen is beter voor je CO2 footprint, dan een nieuwe. Zelfs als die dan elektrisch zou zijn. De milieubelasting die de productie van een nieuwe auto met zich meebrengt, is zo groot, dat je beter een gebruikte auto kunt rijden.

Gebruikte auto van de zaak? Welke kies je dan?

Heb je besloten dat je een gebruikte auto van de zaak wilt gaan rijden? Dan is er keuze genoeg. Kies voor een kleine middenklasse auto, omdat deze zuiniger met benzine omgaat dan grotere auto’s. Denk bijvoorbeeld  aan de Ford Fiesta, Volkswagen Polo of Opel Corsa. En vergeet niet de Peugeot 208 en de Suzuki Swift eens te vergelijken. Laten we deze laatste eens nader bekijken. Wat zijn de voor- en nadelen van de Suzuki Swift? Wat vind jij belangrijk als je een auto kiest? Behalve kleur, is prijs en comfort natuurlijk goed om te overwegen. Wil je sportief rijden? Is beenruimte en de maat van de kofferbak van belang? Of wil je gewoon zo goedkoop mogelijk rijden, zonder poespas?

De Suzuki Swift is voordelig en betrouwbaar

Volgens de consumentenbond heb je met een Suzuki Swift (zie foto bovenaan dit artikel) van alle auto’s het meeste waar voor je geld. Als zuinig rijden je belangrijkste criterium is, hoef je niet verder te kijken. Let er wel op dat je bij de goedkoopste versie van dit model (1.2 liter, 90 pk) echt een trage auto te pakken hebt. Je moet zelfs uitkijken met inhalen op de snelweg. Zeker als je er met meerdere personen in zit. Er is in de goedkoopste versie ingeboet aan veiligheid en luxe. Maar je rijdt dan wel 1 op 20 en kunt goedkoop je klanten bezoeken.

Vergelijken en een sterkere uitvoering

Ook in de Swift is de kofferbak klein en de beenruimte bij de achterbank is nog krapper dan bij de Peugeot 208. De Suzuki Swift is er ook met krachtiger motoren, ook al zijn die natuurlijk minder zuinig. En er is een zogenaamde Business Edition. Die is extra rijk uitgerust met cruise-control, navigatie, achteruitrijcamera, parkeersensoren achter, draadloze telefoonlader, een luxe armsteun voor en een draadloze telefoonlader.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.