Home > Nieuws & Tips > Kantoor & benodigdheden > Klanten ontvangen op kantoor, maak een warm welkom

Klanten ontvangen op kantoor, maak een warm welkom

Klanten ontvangen

klanten ontvangenKantoren zijn vaak praktisch ingericht. Met grote bureaus, die niet perse mooi zijn. Met stoelen die comfortabel zitten, maar geen hippe uitstraling hebben. Er slingeren dozen rond, puilen kasten uit en de afwas stapelt zich in de loop van de dag op. Op zich allemaal geen ramp, als de sfeer onderling maar goed is. Maar klanten ontvangen op kantoor? Doe je dat? Dan kijk je ineens met andere ogen naar jouw kantoor. Door de ogen van je klant. Welke eerste indruk maak je als jouw klant de deur binnen loopt?

Jouw kantoor als visitekaartje

Klanten ontvangen op kantoor laat je met andere ogen naar jullie werkplek kijken. En dat is maar goed ook. Want ook al ben je goed in je werk en lever je de hoogste kwaliteit, het oog wil ook wat. De indruk die je achterlaat bij jouw klant met jullie werkomgeving is veel belangrijker dan je denkt. Het is een marketing instrument waar je dankbaar gebruik van kunt maken, of vreselijk de mist mee in kunt gaan. Dus maak werk van je kantoor als klanten ontvangen onderdeel is van jouw routine. Maak een warm welkom, zodat klanten zich er thuis kunnen voelen. Dan heb je een groot deel van het werk al gedaan.

Warm welkom dat past bij jouw bedrijf

Natuurlijk mag een kantoor passen bij wie jij bent. Dat is juist heel goed en zal natuurlijker voelen voor iedereen. Voor jou om er te werken, maar ook voor een klant die jou in deze omgeving ziet. Kies dus een interieur dat past bij de cultuur van jouw bedrijf. Maak voldoende lichtbronnen en dim te fel zonlicht van buiten met vouwgordijnen (op maat). Decoreer de ruimte met grote stoere planten of de hangplanten die nu weer helemaal hip zijn. Zorg dat iedereen zijn bureau netjes houdt en ruim kasten op. Laat zien dat je netjes kunt werken en dat jullie kantoor een warm thuis kan zijn. Organiseer koffieochtenden of borrels met collega’s en klanten. Grote kans dat klanten nooit meer bij je weg gaan. Als je tenminste ook je werk nog goed aflevert!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *