Mijn business look

Een goede look is aan de ene kant een soort masker en een uniform maar aan de andere kant moet je er ook iets van jezelf doorheen laten schijnen. Dat evenwicht vinden is altijd het geheim van er goed uitzien. Het is belangrijk dat je je comfortabel voelt. Strakke rokken zijn leuk maar als je je er niet zozeer sexy maar ongemakkelijk in voelt kun je het beter laten. Ook casual kan mooi zijn als het wel een zekere chic uitstraalt. Hoge hakken mogen altijd als je er goed op kunt lopen. Mooie leren laarzen met platte hak doen het ook altijd goed. Jouw businesslook moet vooral uitstralen dat je goed gekleed bent, oké, maar dat je nu belangrijkere dingen aan je hoofd hebt. Dat hoeft niet zo te zijn maar dat is wel wat je moet communiceren.
Zakelijk en toch persoonlijk
Een goede look betekent ook dat deze enigszins aangepast is aan de werkplek. Neutrale kleding is vaak beter dan extravagant hoewel je nog steeds de persoonlijke touch erin aan mag brengen. Strak gekleed gaan betekent ook een zekere verantwoordelijkheid, mensen gaan je serieus nemen en dat is precies wat je wilt al is het ook een beetje eng. Aan de andere kant helpt deze mooie outfit je en tilt je als het ware op een hoger plan waar je dingen over jezelf ontdekt die je nog niet wist. Denk erom, de eerste indruk die je op iemand maakt is belangrijk. Als je er kalm en betrouwbaar uitziet heb je al veel gewonnen.

Mijn business look in truiCasual en toch netjes
Je hoeft niet perse in een mantelpak te lopen om er zakelijk uit te zien. Ook casual mag mits het er maar serieus en netjes uitziet. Damestruien kunnen zeer elegant zijn, evenals een broek van een mooie stof of zelfs een jeans. De tijd dat spijkerbroeken not done waren is eigenlijk voorbij maar toch moet je zelf bepalen of een trendy jeans bij jou op de werkvloer geaccepteerd wordt of niet. Strak gekleed gaan is namelijk ook een kwestie van intuïtie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.