Kwaliteit in de zorg bestaat nog: eerste MVO certificaat uitgereikt!

Zorgorganisatie Residentiële en Ambulante Zorg (RAZ) te Schalkwijk is de eerste thuiszorgorganisatie in Nederland die de het certificaat voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) ontvangt van certificatie-instelling DEKRA. En dat in een tijd waarin door bezuinigingen veel zorgorganisaties aan kwaliteit hebben moeten inleveren. RAZ onderneemt én zorgt tegen deze stroom in. Haar eigen Zaak! lid Maria Scholts is één van de ondernemers achter de RAZ. Zij zet zich al jaren met hart en ziel in om de zorg ‘menselijker’ te maken, door het aanbod dichter aan te laten sluiten op de persoonlijke behoefte van cliënten.
RAZ is een bijzondere organisatie die zorg levert bij mensen thuis, op vakantie of onderweg. Naast zorg biedt RAZ ook verschillende servicediensten aan die het mogelijk maken dat mensen zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen. RAZ is een AWBZ-erkende zorgorganisatie, heeft een HKZ-certificering en werkt landelijk. Dit gebeurt bij cliënten thuis en in de verschillende woonzorgvoorzieningen. RAZ heeft diverse European Care Residences (ECR) waar cliënten wonen. Daarnaast bieden de zorghotelstudio’s van de European Care Residences uitkomst bij herstel of revalidatie na een ziekenhuisopname, bij ziekte of op vakantie. Ook tijdens de reizen en arrangementen van hun eigen reisorganisatie ECT Zorgvakanties levert RAZ de benodigde zorg.

RAZ werkt volgens een MVO-managementsysteem dat stelselmatig rekening houdt met de verwachtingen van haar cliënten, medewerkers en toeleveranciers. RAZ gaat bewust om met de drie pijlers waarop duurzaam ondernemen rust: “People, Planet  en Profit”. Dankzij de goede balans hier tussen zorgt RAZ goed voor haar werknemers, klanten, omgeving en het milieu en is ze zich continu bewust van het belang van haar zorg- en dienstverlening voor de maatschappij.

 

Een reactie

  1. Peter maypress

    Dat is in deze tijd nog eens een mooi resultaat;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.